DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Tudja a McLaren, hol kell javulnia a Ferrarihoz képest

Barcelonában idén először a versenyen is elmaradtak a Scuderiától, de Andreas Seidl csapatvezető szerint a szezon eddigi képe alapján egyértelmű, hogy az időmérőkön kell előrelépniük.

A 2021-es Formula-1-es idény első négy futama alapján egyértelműnek látszik, hogy a Mercedes és a Red Bull mögötti csatát a McLaren és a Ferrari határozza meg: három alkalommal Lando Norris, legutóbb a Spanyol Nagydíjon pedig Charles Leclerc végzett a legelőkelőbb pozícióban a középmezőny csapatainak pilótái közül. A két patinás gárda között pillanatnyilag öt pont a különbség a McLaren javára, de Andreas Seidl, a wokingiak csapatfőnöke szerint van egy terület, ahol mindenképp előre kell lépniük, hogy tartsák a lépést a maranellóiakkal:

mclaren-ferrari-barcelona-1



„Ha megnézzük ezt a versenyhétvégét, szerintem egyszerűen el kell fogadnunk, hogy a Ferrari erős volt a futamon, de ha az egész szezont nézzük, akkor úgy gondolom, egyértelmű, hogy előrébb kell végeznünk szombatonként” – mutatott rá Seidl, akit a Motorsport.com idéz. „Mert végső soron az a vasárnapunkat is megkönnyíti, ha tiszta levegőben, hátulról érkező nyomás nélkül futhatjuk az etapjainkat, amit már sikerült néhányszor elérnünk idén egy jó rajtot vagy első kört követően. Azzal vissza is kerültünk abba a pozícióba, ahol a szombati időmérőn szerettünk volna lenni. Egyértelműen ez a cél: szeretnénk szombatonként előrébb végezni, ahova az autóban rejlő potenciál predesztinál minket.”

Seidlt egyébként nem lepte meg a Ferrari hétvégi produkciója, és egész éven át tartó csatára számít a Scuderiával: „Ha itt Barcelonában a hetedik és kilencedik helyről indulva a hatodik és nyolcadik helyeken végzel úgy, hogy egyik előled induló autónak sem adódott problémája, akkor szerintem elégedettnek kell lenned. Fontos, hogy tizenkét pontot gyűjtöttünk egy olyan hétvégén is, ahol a Ferrari igen erős volt. És csak hat pontot veszítettünk a konstruktőri bajnokságban. Jó látni, hogy nagyon szoros a csata, főleg a Ferrarival, és fontos, hogy folyamatosan érkezzenek a fejlesztések az autóhoz a következő futamra, hogy életben tartsuk ezt a harcot a harmadik helyért. Jó, hogy továbbra is tartjuk a harmadik pozíciót egy ilyen hétvége után, amikor küszködtünk hozzájuk képest, de egész szezonos küzdelemre számítunk velük.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: