DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Fejlődtünk, de még mindig nem elég a Q3-hoz

Az Aston Martin új aerodinamikai fejlesztése hozott valamennyit a konyhára, de még így sem sikerült bejutni az autóval az időmérő döntő szakaszába. Nehéz dolguk lesz Vetteléknek Barcelonában.

Az elmúlt versenyhétvégén nagyon hosszú negatív sorozatot szakított meg Sebastian Vettel azzal, hogy bejutott Portimaóban a Q3-ba, a futamon azonban már csak visszafelé lépkedett a gyenge autóval, sem ő, sem csapattársa nem tudott pontot szerezni a tavalyhoz képest idén csak szenvedő Racing Point-utód Aston Martinnal.

Barcelonában sem túl jók eddig a kilátások, úgyhogy könnyen elképzelhető, hogy a négyszeres világbajnok négy futam után is nulla pontos marad. „A fejlesztési csomagunk működik, aerodinamikailag hoz némi javulást. Láthatjuk, hogy minden hétvége más és más, a középmezőny pedig rendkívül szoros. Sajnos, még nem bizonyult elégnek az autó ahhoz, hogy a Q3-ba jussunk vele, meglátjuk, mire jutunk a versenyen” – ecsetelte véleményét Sebastian Vettel.

A Racing Point tavaly szárnyalt, az Aston Martinnak idén nemigen megy


„Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az utolsó Q2-es köröm nem sikerült igazán tökéletesre és amikor ennyire szorosan alakulnak az eredmények, ezek az apró dolgok is komoly különbséget eredményezhetnek a rajtrácson. Megvolt az esélyünk a döntő szakaszba jutni, de a szoros középmezőny rossz végére kerültünk. Számos csapat rendelkezik szinte teljesen egyforma tempóval, úgyhogy nem lesz könnyű versenyünk. Keményen fogjuk nyomni, nem adjuk fel az utolsó percig és meglátjuk, mi sül ki belőle.”

„Egy hosszú futam során sosem tudhatjuk, mi történik, ha elég jól tudjuk majd óvni az abroncsainkat és hozzuk a megfelelő versenytempót, a pontszerzésre mindenképpen jók lehetünk” – tekintett előre Sebastian Vettel.

A német nem egészen egy tizeddel maradt le csapattársától, Lance Strolltól és további néhány század kellett volna ahhoz, hogy a Q3-ba is bejusson, ez viszont most egyik Astonnak sem sikerült.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: