DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Ricciardo: Ez volt a legerősebb versenyem idén

Futamon először győzte le csapattársát a McLarennél, ráadásul a szerinte gyorsabb Carlos Sainzt is maga mögött tudta tartani: egyértelmű előrelépésnek gondolja az F1-es Spanyol Nagydíjat az ausztrál.

Daniel Ricciardo a hetedik helyre kvalifikálta magát szombaton Barcelonában, amely után „mini áttörésről” beszélt a McLarennél eddig látott viszonylagos halovány produkciójához képest. Vasárnap aztán még ennél is jobban szerepelt: sokáig ötödik helyen haladt, maga mögött tartva a Red Bull-os Sergio Perezt, és bár a mexikói végül áthámozta magát rajta, hatodik helyezésével így is először győzte le házon belül Lando Norrist vasárnap.

„Boldog vagyok egész hétvégén” – értékelt a leintés után Ricciardo a Formula.hu jelenlétében. „Személy szerint ez egy jobb hétvége volt, ez egyértelmű. Nyilvánvalóan tettünk egy lépést a megfelelő irányba, de ez egy folyamat, még mindig tanulok: furcsán hangozhat, de még mindig tanulom, hogyan lehetnék jobb ezzel az autóval.”

f1-barcelona-sunday-109



„Jól alakult a futam. Még ötször lefuthattuk volna, szerintem akkor is a hatodik helyezés lehetne a legjobb eredmény. Minden előttünk lévő autó gyorsabb volt, sőt Carlos is gyorsabb volt mögöttem. Szóval kulcsfontosságú volt, hogy a rajtnál elkaptam, ez tette lehetővé, hogy hatodikként végezzek. A csapat is jó két kiállást hajtott végre. Menet közben változtattunk a terven, de ez volt a jó döntés.”

„Ez volt eddig a legerősebb versenyem idén. Szerintem Portugália is jó volt, de túlságosan hátulról rajtoltam. A mai jobb volt, mert jól rajtoltunk, és néhány gyorsabb autó elé kerültünk, és aztán egész futamon védekeznem kellett. Nagy volt a nyomás, és voltak is kisebb hibák, mégis tisztább volt a futam. Sergio sokkal gyorsabb volt, de elégedett voltam, hogy olyan hosszan fel tudtam tartani. Számára nyilván nem volt olyan mókás, de meg kellett próbálnom. Végül pedig fontos volt, hogy magam mögött tartsam Carlost.”

Ricciardo hatodik helye mellé Norris révén egy nyolcadik helyezést gyűjtött a Spanyol Nagydíjon a McLaren: a brit a Ferrari versenyképessége mellett az előzés nehézségét említette, érzése szerint erre ment rá a futama.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: