DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris: Miért becsülik le a Ferrarit?

Barcelonában nem a McLaren, hanem a Scuderia volt a középmezőny legjobbja, de a brit pilóta számított is erre. A Sainz elleni manőveréért kapott fekete-fehér zászlót is elfogadja.

A szezon első három futamán egyaránt Lando Norris végzett a középmezőny élén, a Spanyol Nagydíj hétvégéje azonban nem alakult számára a legjobban, hiszen az időmérőn mindössze kilencedik lett, vasárnap pedig nyolcadik helyen intették le. Utóbbival először kapott ki házon belül új csapattársától, Daniel Ricciardótól, de ami ennél is fontosabb, hogy a Ferrari mindkét versenyzője is megelőzte a britet – közülük ma Charles Leclerc lett a „best of the rest” –, ami a konstruktőri vb-bronzért folyó harc szempontjából lényeges. Norris szerint szombatonként kellett volna elkapniuk a vörösöket, de számították rá, hogy Barcelonában erős lesz a fő riválisuk:

„A magam részéről nem tudtuk megmutatni szombaton a bennünk rejlő potenciált” – nyilatkozta a vasárnapi futamot követően Norris a Sky Sports kameráinak. „Daniel megtette, és hatodik is lett. De a Ferrarik egész évben jók, nem tudom, miért becsülik annyira le őket az emberek. Ők a Ferrari, és egész évben ők az egyik leggyorsabbak a kanyarokban, szóval az olyan pályákon, ahol kevesebb a hosszú egyenes, mint például Imola, gyorsak.”

„Tudtuk, hogy itt különösen jók lesznek, főleg az időmérőn, de talán versenyre kelhettünk volna velük szombaton, még ha valamelyest jobb is az autójuk. Ma viszont a hosszabb etapokon, amikor jobban kellene támaszkodnunk az autó hátuljára, küszködtünk. Szerintem tudtuk, hogy ez lesz a helyzet, ismerjük az autó gyengeségeit. Van tervünk arra, miben kell megpróbáljunk fejlődni. Nem egyszerű, de megtesszük, amit tudunk.”

norris-sainz-mclaren-dppi-barcelona-1



Norrisnak a verseny során belengették a fekete-fehér zászlójelzést, ami az utolsó figyelmeztetésnek felel meg: a felügyelők a volt csapattársa, Carlos Sainz elleni védekező manőveréről gondolták úgy, hogy átlépett egy határt vele. Ezt a brit sem feltétlenül tagadta: „Még meg kell néznem fentről, madártávlatból. Védekezni készültem Carlos ellen, úgyhogy jobbra húztam, majd egy kicsit újra bemozdultam, ami már nem igazán engedélyezett. Szóval nem állt szándákomban semmi agresszívet csinálni, tudtam, hogy meg fog előzni. Ez van, nem akartam semmi rosszat csinálni.”

Az idén már épp a Ferrarit erősítő Sainz nem szívta mellre a dolgot, a spanyol így elevenítette fel a célegyenesben történteket: „Nem könnyítette meg a dolgom. A határon volt a bemozdulása, kicsit kései volt, de idejében reagáltam ahhoz, hogy sikerüljön. Landót meg tudtam előzni, mert nagy volt a gumikülönbség” – mondta el Sainz, utalva arra, hogy a másik McLarenben ülő Ricciardóval viszont gyakorlatilag azonos taktikán voltak, így őt nem tudta elkapni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: