DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Mini áttörést” ért el Ricciardo

Ezt a kifejezést használta a McLaren ausztrálja a barcelonai időmérőt követően, ahol a hetedik helyen végzett. Azt is elmondta, minek köszönhetően lépett előre péntekhez képest.

Pénteken még saját bevallása szerint is küszködött Daniel Ricciardo, aki nem érezte elég magabiztosnak magát a McLarenben a nagy tempójú barcelonai kanyarokban. Szombatra azonban előrelépett az ausztrál és a csapat is, aminek egy hetedik rajthely lett az eredménye a Spanyol Nagydíjra, ezzel csapattársát, a Nyikita Mazepinre panaszkodó Lando Norrist is megelőzve. Amikor arról kérdezték, minek volt betudható a fejlődés, így felelt:

f1-barcelona-saturday-74



„Talán a beállítások, amelyek lehetővé tették, hogy jobban és magabiztosabban vezessek” – mondta el az időmérő után a Formula.hu jelenlétében Ricciardo. „Trükkös volt az autó pénteken, egyszerűen nem volt önbizalmam a nagy tempójú szakaszokon. Ez szerintem ma megmutatkozott, úgy vélem, az első szektorban elég gyorsak voltunk, futottam néhány lila részidőt.”

„Ha egyszer beletalálsz, akkor csak rá kell taposnod a gázpedálra, és ott tartanod a lábad – és ma egyértelműen megvolt ehhez az önbizalmam. Hoztunk néhány fejlesztést ide, és szerintem alapvetően az történt, hogy ma a beállításokkal működésre is bírtuk őket.”

Arra a kérdésre, hogy áttörésnek tekinti-e a McLarennel való összhang megtalálása terén a mostani produkcióját, így válaszolt a pilóta: „Van még néhány kanyar a pályán, ahol keresem az utam, hogy úgy mondjam. Szóval ez egy mini áttörés, fogalmazzunk így. Nyilvánvaló, hogy biztatóbb volt a mai nap, de még így is maradt benne, hiszen a Q3 végén lemaradtunk az utolsó próbálkozásról, kifutottunk az időből.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: