DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo még mindig nem bízik teljesen az autójában

A Spanyol Nagydíj pénteki napját a 15. helyen zárta az ausztrál, ezek után beszélt arról, miért nem találja a tempót egyelőre a McLarennel. Barcelonában viszont egyelőre Lando Norris sem remekel.

Egyelőre nem úgy tűnik, hogy Barcelona hozhatja meg az áttörést Daniel Ricciardo számára a McLarennél: az ausztrál mindössze a 15. legjobb idővel zárta a pénteki második szabadedzést. Az idei futamokon eddig csapaton belül Lando Norrisszal szemben alulmaradó pilóta a Spanyol GP első napja után beszélt arról, mi is hiányzik még ahhoz, hogy jól szerepelhessen a wokingiaknál:

ricciardo-mclaren-barcelona-day1



„Úgy vélem, továbbra is a csomagommal szembeni bizalomról van szó, és itt a csomagom alatt az autót értem, s ez kell ahhoz, hogy igazán támadni tudjam a kanyarokat” – magyarázta Ricciardo, akit a MotorSportWeek.com szaklap idéz. „Főleg a nagy tempójú részeken igaz ez, s bár rengeteg technika létezik, végső soron ez arról szól, hogy bízol-e az autóban, hogy be fog fordulni és be fog tapadni. Kicsit még mások az érzések, és ez valószínűleg pillanatnyilag még csökkenti kissé a bizalmamat. Viszont ha már itt tartunk, bizonyos részletek egyértelműen jobbak lettek a délelőtt és a délután során. Szerintem részben erről, részben némileg a beállításokról van szó. Azt hiszem, Lando is hasonló gyengeségekről panaszkodik a megbeszéléseken, de ő talán már jobban hozzászokott az autóhoz, és ezért jobban is tudja vezetni. De mi is próbálunk ezen a téren fejlődni.”

Az ausztrál a fentiek ellenére is igyekezett bizakodva tekinteni a hétvége folytatására, de tudja, hogy több kell ahhoz, hogy ne ismétlődjön meg a portimaói Q1-es kiesése: „Úgy érzem, az autó jobb volt a második edzésen, és tettünk egy lépést előre, de egyértelmű, hogy ez nem elég, így továbbiak kellenek. Papíron nem néz ki nagyszerűnek a helyzet, de a délután egyértelműen jobb volt. A 15. helyen vagyunk, de egy másodperc a hátrányunk az elsőhöz képest, ami nemcsak azt mutatja, hogy az F1 mennyivel szorosabb idén az összes csapat között, hanem azt is, hogy ezt a pályát mindenki jól ismeri, ezért vannak ilyen kis különbségek. De nyilvánvaló, hogy találnunk kell még valamit szombaton, mert ha egy másodperc lesz a hátrányunk, akkor itt maradhatunk hátul.”

Ami a McLaren számára különösen aggasztó lehet, hogy egyelőre Norris sem szerepel túl acélosan Barcelonában: bár délelőtt még negyedik volt a két Mercedes és Max Verstappen mögött, a második szabadedzésen ő is kiszorult az első tízből – sőt, ami ennél is érdekesebb, hogy nem is tudott gyorsulni az első tréninghez képest. Pedig a csapat új első szárnyat és padlólemezt is bevetett a katalán helyszínen, Norris szerint viszont meg kell vizsgálniuk, miért csökkent a tempójuk délutánra.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: