DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Leclerc: Második rajtsor? Nagyon elégedett vagyok

A Ferrari monacói pilótája szerint semmi esetre sem volt több a szombati napban, mint a negyedik rajtkocka, ezért igencsak elégedett. A Ferrari egyelőre a harmadik erő Barcelonában.

Charles Leclerc óriási csatát vívott a váratlanul nagymértékben erőre kapó Alpine-nal, leginkább Esteban Oconnal a volánnál, de végül a fiatal monacói került ki győztesen. Mivel Sergio Perez többször is hibázott az időmérőn, így Leclerc a negyedik rajtkockát csípte meg, így a második sorból indulhat vasárnap a Spanyol Nagydíjon.

A vezető hármas, Hamilton, Verstappen és Bottas elérhetetlen távolságban jártak előttük, így gyakorlatilag közel a maximumot hozta ki az autóból Leclerc. Igaz, az utolsó szektornál maradt hiányérzete, de hat-hét tizedet semmiképpen nem sikerült volna javulnia, így boldog az elért eredménnyel.

Leclerc kihozta az időmérőből a legtöbbet, a második rajtsor a jutalma


„Igen, boldog vagyok a mai nap miatt. Nem hinném, hogy sokkal többet el lehetett volna érni ezen az időmérőn, leginkább a rajtpozíciómat tekintve. Ami a köridőmet illeti, az utolsó szektor közel sem lett tökéletes, nem sikerült a legjobban összeraknom a leggyorsabb körömet, ott jócskán hagytam időt. Ettől eltekintve azonban nagyon elégedett vagyok a kvalifikációval” – ecsetelte véleményét Charles Leclerc a Sky Sports adásában.

„Innen rajtolva bármi lehetséges, de ha reálisan nézem, nagyon nehéz dolgunk lesz holnap. Normális körülmények között, még ha sikerülne is feljönni a harmadik helyre, akkor sem hiszem, hogy lenne valós esélyünk megtartani” – tekintett előre a kétszeres futamgyőztes monacói pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: