DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel a Spanyol Nagydíjon ismét előreléphet?

A rendkívül gyenge kezdés után lassan kezd magára találni Sebastian Vettel, Portugáliában már az időmérőn és a versenyen is jobbnak bizonyult csapattársánál. Jöhet az újabb lépcsőfok?

Tavaly elképesztően gyenge (utolsó) évadot produkált a Ferrarinál a négyszeres világbajnok. Néhány ritka kivételtől eltekintve köze sem volt Charles Leclerc tempójához, igaz, a nehezen vezethető és feltűnően lassú vörös autó sem éppen könnyítette meg a dolgát, de a monacói döntő többségében sokkal többet kihozott belőle.

Az Aston Martinnál a balszerencsés, technikai hibák által nehezített tesztidőszak után az első két versenyhétvégén is csak bukdácsolt Vettel, sokan már végképp temetni kezdték. Aztán Portimaóban némileg váratlanul bejutott a Q3-ba és ugyan az autó gyengesége miatt a pontszerzés nem sikerült, az időmérő után a futamon is legyőzte az évek óta a csapatnál versenyző Lance Strollt.

A Mercedes egykori motorokért felelős igazgatója szerint nem könnyű a német dolga, de ezen a hétvégén újabb lépést tehet meg felfelé, hogy szép lassan ismét a régi Vettelt láthassunk viszont. Legutóbb egy hosszú, 15 versenyből álló negatív sorozatot szakított meg azzal, hogy Portugáliában bejutott a Q3-ba, most jöhet a következő lépcsőfok.

Vettel javuló formában, Haug sokat vár a négyszeres világbajnoktól


„Úgy vélem, továbbra is benne van a potenciál, Sebastian lassan helyre teszi magát lélekben, az Aston Martin meghozta számára a szükséges változást. Arra számítok, hogy hamarosan még jobb teljesítmény nyújt” – mondta el Norbert Haug a Sky Germany adásában.

„Szerintem a következő lépést már most, Barcelonában látni fogjuk tőle, csak annyi a kérdés, hogy mennyire nagyot képes előreugrani a többiekhez képest, ami a teljesítményt illeti.”

„Mick Schumacher sincs rossz helyzetben. Szerintem kicsit sem baj, hogy a mezőny leglassabb autóját kell vezetnie. Igaz, nem lehet valami óriási élvezet, viszont a legjobb lehetőség arra, hogy minél többet tanulhasson rá nehezedő, nagy nyomás nélkül. Nagyon keveset hibázott eddig, jó úton jár. Úgy vélem, Mick lépésről lépésre fejlődik, ahogy eddig is. Az előnye pedig egyre inkább növekszik saját csapattársához képest” – tette hozzá Haug.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: