DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Wolff: Legközelebb talán inkább hallgatok

A vártnál nagyobb hullámokat vert, cserébe viszont a szenzorhiba miatt hatástalan maradt a Mercedes F1-es csapatfőnökének Valtteri Bottashoz intézett rádióüzenete a Portugál Nagydíjon.

Valtteri Bottas éppen a harmadik helyen haladt a Portugál Nagydíjon, és próbálta üldözni az őt a bokszkiállások után megelőző Max Verstappent, amikor a közvetítésben is bejátszották, hogy Toto Wolff a következőt üzente versenyzőjének: „Vadászd le őt, Valtteri, te vagy a leggyorsabb autó!”.

wolff-portimao-dppi-1



Bár nem példa nélküli az utóbbi időben, hogy a Mercedes csapatvezetője személyesen szólal meg a finn rádiójában – sőt, tavaly maga Bottas kért több visszacsatolást főnökétől –, a mostani eset nem feltétlenül úgy sült el, ahogy azt annak érintettjei gondolták. Egyfelől egy szenzorhiba miatt eleve visszaesett Bottas tempója, másfelől sokan úgy értelmezték, hogy ez is rávilágított arra, hogy a pilóta ismét csalódáskeltő teljesítményt nyújt, s ezért noszogatja őt Wolff. 

Emiatt aztán a csapatfőnök némileg magyarázkodni is kényszerült a portimaói futam után: „Megbeszéltük, és nagyon élvezem is ezt, mert szenvedélyes vagyok ezek iránt, és jó, ha van egy „nyomáscsökkentő szelep” Valtteri számára. Azt gondoltam, működhet” – idézi Wolffot a Motorsport.com. „Ezúttal ez nem igazán működött, szóval legközelebb talán hallgatnom kellene, vagy legalábbis megbeszélni vele. Újra beszélnem kell majd hozzá. Mentálisan erős, láthatjuk, hogyan felállt az imolai hétvége után. Tényleg közeledett és készült levadászni őt, de miután megszólaltam a rádióban, megállt. Szóval talán a jövőben nem fogom ezt csinálni.”

Maga Bottas egyébként nem talált semmi kivetnivalót főnöke rádióüzenetében: „Számos alkalommal szólalt már meg a rádióban azért, hogy mondjon valamit. Mindig támogató, ez jól mutatja, hogy ott van a támogatás és a szenvedély, és sosem bántó a dolog. Nyilván mindig mindent beleadok a pályán, de így is jót tesz.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: