Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. december 4. vasárnap
F1

Barcelonában újra pályára lép Robert Kubica

Az Alfa Romeo tartalékpilótája korábban arról beszélt, idén kevesebb esélye lesz szabadedzésen autóba ülni. A Spanyol Nagydíj első tréningjén mégis ő vezethet – majd utána a Pirelli-teszt mindkét napján.

Az egyszeres nagydíjgyőztes Robert Kubica idén is az Alfa Romeo Racing kötelékébe tartozik tartalékversenyzőként: szerepkörében utoljára a barcelonai pályán, a kollektív tesztelést megelőző bejáratáson vezette a C41-et. Kubica teljes szezont fut az ELMS-ben – amelyben szezonnyitóját ugyancsak Katalóniában megnyerte a WRT egységével –, és korábban már beszélt arról, hogy idén a 60 percre rövidített pénteki szabadedzések révén kevesebbet ülhet autóba, mint tavaly, amikor ötször is megkapta az FP1-et.

Ennek ellenére a Spanyol Nagydíj első tréningjén ő vezetheti az autót, Kimi Raikkönen helyére beugorva. A versenyhétvége után pedig ő ül az Alfában kedden és szerdán a Pirelli-teszten, melyen a csapat a Red Bull-lal és az Alpine-nal (amely csak az első napon szerepel) együtt próbálja ki a 2022-es 18 colos abroncsokat.

„Már várom, hogy újra autóba üljek pénteken és a jövő héten” – idézi Kubicát a csapat weboldala. „Utoljára Barcelonában, februárban vezetettem a C41-et, és kíváncsi vagyok, mennyit fejlődött azóta az autó, módosítások és a csomag kiismerése szempontjából is. Formula-1-es autót vezetni mindig különleges élmény, ezért várom, hogy segíthessem a csapatot a középmezőnyben vívott csatában.”„Nagyszerű dolog Robertet ismét az autóban tudni idén először szabadedzésen, majd a barcelonai teszten” – kommentálta a hírt Frederic Vasseur csapatfőnök, így magyarázva Kubica kiválasztását: „Minden alkalom fontos számunkra, ahányszor beül az autóba, gazdag tapasztalata miatt, emellett újabb nézőpontot kapunk a C41-ről. Technikai visszajelzései szintén hasznosak lesznek a 2022-es abroncsokról.”

Kubica mellé az Alfa Romeo második tartalékpilótát igazolt a Formula-2-es ezüstérmes, Callum Ilott személyében arra az esetre, ha a lengyel nem elérhető. A brit Portugáliában vezethetett az első edzésen, ő Antonio Giovinazzi C41-esét vette át.

A Spanyol Nagydíj első tréningjén nem Kubica lesz az egyetlen beugró: George Russell Williamsét az izraeli tesztpilóta, Roy Nissany vezeti, aki tavaly három szabadedzésen vett részt, idén pedig számára is ez lesz az első.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: