DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz elkapta Leclerc-t - valószínűleg nem utoljára

Az utóbbi időszakban ismeretlen érzést okozhatott Charles Leclerc számára Carlos Sainz, a spanyol ugyanis a Ferrari házon belüli csatájában felülkerekedett csapattársán és tovább javulhat.

A kétszeres futamgyőztes monacói pilóta számára az utóbbi időben nemigen jelentett problémát Sebastian Vettel legyőzése istállón belül és az első két versenyhétvégén Carlos Sainz ellenében is jobban ment a kvalifikációkon. Az azonban látszik, hogy a spanyol már nagyobb falat lehet számára hosszabb távon és Sainz Portimaóban már meg is villant.

Már a Q1-ben leadta a figyelmeztető lövést, amikor kis különbséggel, de gyorsabbnak bizonyult Leclerc-nél, aki a Q2-ben vágott vissza. A döntő szakaszban azonban két és fél tizedet adott a monacóinak, ezzel megszerezte az ötödik helyet, míg Leclerc a nyolcadik rajtkockába szorult.

„Nagyon kemény időmérőt teljesítettünk itt Portimaóban, nehéz körülmények és viharos szél fogadott szombat délután. Ezért különösen elégedett vagyok az edzésemmel. Amikor kint voltam a pályán, éreztem, hogy remekül viselkedik az autó vezetés közben, az autó beállításának finomhangolásánál pedig egész hétvégén jó döntéseket hoztam” – idézi Carlos Sainzot a Ferrari sajtóközleménye.

Sainz Leclerc-t és a McLareneket is maga mögé utasította, de gumihátrányban lehet


„A legnagyobb pozitívum számomra az, hogy a hozzáállásom működni látszik, minden edzésen sikerült kicsit javítani az autómon. Még így is rengeteg lehetőségem van tovább fejlődni, de ez a szombati nap egy igen jó lépés volt ebbe az irányba, boldog vagyok.”

„Kicsit jobban örülnék, ha sikerült volna a közepes keverékű abroncsokon bejutni a Q3-ba, megvolt hozzá a remek tempóm, ha nem kerültem volna forgalomba más autókkal a második próbálkozásomnál, alighanem sikerült is volna bejutni. Viszont mivel a Q1-ben már az első köröm remekül sikerült, megspóroltam egy szett lágy gumit, úgy döntöttünk, nem vállalunk felesleges kockázatot, úgyhogy a lágyakon mentem egy gyorsabb kört, hogy biztosan bejussak a döntő szakaszba. Ott is egész jó köreim voltak, ennek lett a jutalma az ötödik rajtkocka. Bár gumihátrányban leszek, így is arra számítok, hogy értékes pontokat szerezhetek vasárnap” – tette hozzá Sainz.

Szerintetek rendszeresen megtörténik, hogy Carlos Sainz csapaton belül legyőzi Charles Leclerc-t?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: