DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Mick szeretné, ha az apja büszke lenne rá”

Günther Steinert továbbra is lenyűgözi az újonc Schumacher munkamorálja. A Haas F1-es csapatfőnöke arról is beszélt, milyen két eltérő karaktert kezelni a német és Mazepin személyében.

Mick Schumacher eddig két 16. helyezést gyűjtött be Formula-1-es karrierje során, amelynek első évében az egyértelműen sereghajtónak tűnő, az idei autót gyakorlatilag nem is fejlesztő Haasnál szerepel. Jó eredményekre tehát esélye nem sok van, Günther Steiner csapatvezető szerint azonban ennek ellenére – vagy talán éppen ezért – csodálatra méltónak nevezte az újonc hozzáállását. Steiner szerint a német rendkívül keményen dolgozik azért, hogy egy napon hétszeres vb-győztes apjához, Michael Schumacherhez hasonlóan felérjen az F1 csúcsára:

steiner-mickschumacher-haas-imola-dppi-1



„Nagyon keményen dolgozik és roppant koncentrált. Jó látni, hogy ennyire akarja. Mick nem csak azért csinálja ezt, mert az apja egy hétszeres világbajnok volt. Ő maga is szeretne világbajnokká válni, és keményen dolgozik ezért” – mondta el a csapatfőnök az Auto Motor und Sportnak adott interjújában. „Nem arra használja a nevét, hogy csak úgy itt legyen, hanem szeretné, ha az apja büszke lenne rá. Ő egy nagyon jól nevelt fiatalember, aki imádja a munkáját. Tényleg élvezi, ami nagyon fontos olyankor, hogy ennyi erőt kell fektetni ebbe a sportba.”

A Schumacherről fent elmondottak nem feltétlenül illenek szintén idén debütáló csapattársára, Nyikita Mazepinre, Steiner azonban nem lát ebben kivetnivalót: „Eltérő típusú személyiségek, de ez rendben van. Nem bábokra van itt szükségünk, hanem igazi karakterekre. Jól tudom ezt kezelni. Mások, de nincs köztük jó vagy rossz, nem szeretem jobban az egyiket, mint a másikat. Schumacher is tud követelőző lenni, ha kell, de mindig korrekt és illedelmes. Tudja, mit akar. Nyikita természetesen kicsit más a maga módján. Eltérő kulturális környezetből érkeztek és másképp nőttek fel, de ez nem azt jelenti, hogy Nyikita ne lenne korrekt. Csak kezelnünk kell az eltérő személyiségüket.”

A Haas-főnök hozzátette: 2021 egyértelműen tanulóév a két pilóta számára, hogy aztán a 2022-es szabályváltozásokkal remélt előrelépés során ők is már rutinnal felvértezve szerepelhessenek erősebben. „Még csak két verseny ment le, nem tudjuk megmondani, mennyire jók. De a következő szezonig elegendő tapasztalatot kellene gyűjteniük ahhoz, hogy előrébb szerepeljenek. Természetesen mindig jobb lenne egy világbajnokot tudni a csapatban, de a mostani felállásban sem látok problémát.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: