DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Steiner: Csodálatra méltó Schumacher lelkesedése

Nem győzte dicsérni főnöke a fiatal német újonc hozzáállását: hiába szerepel a sereghajtó csapatnál, a hétszeres F1-es világbajnok fia így is teljes erőbedobással dolgozik a Haasnál.

Mick Schumacher idén mutatkozott be a Formula-1-ben a Haas színeiben. A 2018-as konstruktőri ötödik helyezés óta egyre lejjebb csúszó alakulatnál nem lehetnek túl hiú reményei 2021-ben, hiszen az amerikai istálló már előre jelezte, hogy nem fejlesztik az idei autót, és a 2022-es szabályváltozásokra koncentráljanak. Ennek megfelelően Bahreinben és Imolában is sereghajtó volt a csapat, Schumacher pedig mindkétszer a 16. helyen látta meg a kockás zászlót.

schumacher-haas-imola-1



Ennek fényében nevezte elismerésre méltónak az újonc hozzáállását a csapatfőnök Günther Steiner, aki az RTL-nek nyilatkozott Schumacherről:

„Jól érzi magát. Ha valaki a 18. helyről indul, és azt mondja, várja a versenyt, az szerintem nagyszerű. Tudja, hogy tanuló fázisban jár, és ez nagyon fontos számára. Tisztelem, amit csinál és ahogy mindenben részt vesz. Csodálatra méltó – főleg egy fiataltól, akinek lehetősége lenne mást is csinálni az életben. Ezért gondolom, hogy ez klassz.”

Steiner szavai alapján a fiatal német számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amellyel apja, a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher is. „Rendkívül tiszteletreméltó, ahogy a csapat irányában viselkedik. Nagyon sokan dolgoznak itt a csapatban, ő ezt megérti és tiszteletben is tartja. Keményen dolgozik, mindenre gondol, és annyi emberrel beszél, amennyivel csak lehet. Egyszerűen tanulni akar, és éhes” – fogalmazott a Haas főnöke.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: