DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mazepin: Schumacher a Ferrari miatt előnyben van

Az eddig inkább balhéiról hírhedtté vált Nyikita Mazepin szerint egyértelmű, hogy a Ferrari extra támogatása miatt jobb nála Mick Schumacher, ő ugyanis minden téren hátrányból indul csapattársához képest.

A rendkívül korlátozott tesztelési lehetőségeket is figyelembe véve a Ferrari háttértámogatása nagyon sokat jelenthet Mick Schumacher számára. Nyikita Mazepin úgy gondolja, hogy csapattársa ezért teljesít eddig látványosan jobban a Haas-Ferrarinál. Extra tesztelés F1-es autóval és a gyár kiváló szimulátora is csak a német pilóta számára áll(t) rendelkezésre.

„Nem kérdés, hogy egy versenyző számára mindig az a legfontosabb, hogy saját csapattársát legyőzze. Nálunk azonban Mick Schumachernek a Ferrari támogatása miatt megadatnak bizonyos privilégiumok, ami nekem nem. A mi csapatunknak nincs külön szimulátora, úgyhogy olyan szimulátorral vagyok kénytelen felkészülni a versenyekre, mint amilyen a profi pilótáknak akár saját otthonaikban is lehet” – mondta el véleményét Nyikita Mazepin a MatchTV adásában.

Schumacher már az idei év előtt is tesztelhetett, többek között Ferrarit is


„Így, hogy én nem vagyok egyetlen istálló juniorprogramjának sem tagja, így számomra nem elérhető egy igazán fejlett szimulátor. Portimaóra is itt, Moszkvában készülök fel” – tette hozzá Mazepin, aki Bahreinben már az első kanyarokban kiesett, amikor odavágta autóját a falhoz. Csapattársa, Mick Schumacher célba ért. Utóbbi nem olyan régen a két évvel ezelőtti Ferrari-modellt tesztelhette Fioranóban, ezzel is szokva a Formula-1-es autó vezetését.

Imolában mindkét pilóta meglátta a kockás zászlót, bár a futam elején Schumacher megcsúszott és sérült első szárnyának lecserélése után közel fél perccel a mezőny után iramodhatott csak neki, a piros zászló után fordult a kocka és a végig gyorsabb német több, mint fél perccel győzte le orosz csapattársát. Egyelőre tehát Schumacher a meggyőzőbb kettejük közül, de orosz csapattársa szerint a különbséget a Scuderia juniorprogramjával járó extrák jelentik a német javára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: