DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Körönként több tizedet bukott Hamilton a sérült szárny miatt

Az imolai futam első köreiben fél másodpercnél is többet veszített a Mercedes szakembere szerint a hétszeres F1-es világbajnok, miután megsérült az első szárnya a Verstappen elleni csatában.

Hiába indult a pole-ból az Emilia-Romagna-i Nagydíjon Lewis Hamilton, a harmadik helyről startoló Max Verstappen sokkal jobban lőtt ki a rajtnál, így az első sikánhoz egymás mellett érkeztek meg. Mivel azonban a hollandé volt a jobb pozíció, Hamiltonnak a kerékvetőkön is át kellett ugrania, eközben pedig megsérült az első szárnya.

hamilton-verstappen-redbull-imola-1



Andrew Shovlin, a világbajnok csapat vezető pályamérnöke a Mercedes Imola utáni videójában elmondta: ez a kis sérülés az első körökben több mint fél másodpercébe került a hétszeres világbajnok, mígnem a lifegő elem végre leszakadt.

„Eleinte elég jelentős volt” – mondta a teljesítményveszteségről Shovlin. „Ennek oka az volt, hogy az első szárny véglapja nem szakadt le teljesen. Ott figyegett, ez pedig hatalmas, nagyjából hat tizedmásodperces veszteséget jelentett a nyitó körökben. Amikor végül teljesen leszakadt az elem, az jól jött Lewisnak, mert megfeleződött a veszteséget.”

„Amit később láttunk, az nagyjából két-három tizedmásodperces veszteség, ami viszont a teljes intermediate gumis etapján érintette, valamint a közepes abroncsokon futott szakaszának elején is. Szerencsére ez volt az egyetlen sérülés, amit elszenvedett, a piros zászlós megszakítás pedig lehetővé tette, hogy ezt megjavítsuk: fel tudtunk tenni egy új első szárnyat, s ezzel minden visszatért a normál kerékvágásba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: