DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Eddig biztató, de nincs garancia

Örül az eddigi teljesítménynek a holland pilóta, de tudja, hogy rengeteg munka vár még rájuk, ha le akarják győzni a Mercedest. Hamilton izgatott a Red Bull-lal való világbajnoki harc miatt.

A 2021-es Formula-1-es szezon első két futama beigazolni látszik azt a tesztek utáni feltevést, hogy a Red Bull idén valóban komoly kihívója lehet a Mercedesnek, sőt nyers tempó terén talán egy lépéssel már a vb-címvédő gárda előtt is járnak. Bahreinben ugyan még Lewis Hamilton győzött, az Emilia-Romagna-i Nagydíjon viszont már a harmadik rajthely ellenére sem lehetett megállítani Max Verstappent.

verstappen-hamilton-redbull-imola-1



A hétszeres világbajnokot egypontos távolságból követő holland elégedett is az eddigi formájukkal, de tudja, hogy ez még nem garancia arra, hogy valóban le is tudják taszítani a trónról a Mercedest – minderről Imola után beszélt, szavait pedig a PlanetF1.com idézi:

„Nagyszerű Lewis és a Mercedes ellen harcolni, akik szerintem csapatként roppant dominánsak voltak, és nagyon nehezen legyőzhetők. Szóval rendkívül ígéretes, hogy itt ülhetek, és zsinórban két futamon nagyon-nagyon versenyképesek voltunk, de ez nem jelent garanciát. Nagyon hosszú lesz a szezon, továbbra is keményen kell dolgoznunk. Természetesen nagyon örülök ennek az eredménynek, de ez csak a mai nap, holnap újrakezdjük. Folytatnunk kell a fejlődést, mert még rengeteg munka vár ránk a teljes idény során.”

Mindeközben Hamilton a 2017/2018-as, idejekorán véget érő vb-harc óta először néz farkasszemet a Mercedesen kívüli kihívóval (akkor Sebastian Vettel és a Ferrari tűnt egy ideig esélyesnek a trónfosztásra), a Red Bull ellen viszont az előző évtized eleje óta nem vívhatott csatát az összetett elsőségért.

„Igen, izgatott vagyok a csata miatt” – jelentette ki a rekorddöntést jelentő nyolcadik címre hajtó brit. „Úgy gondolom, hosszú ideje most először lehet bajnoki címet nyerő autója a Red Bullnak, szóval szerintem egész évben szoros lesz a küzdelem. Remélhetőleg több ilyen harcban lesz még részünk.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: