DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Marko: Verstappen gyorsabb, mint Hamilton

A Red Bull tanácsadója szerint holland pilótája előrébb jár tempó terén a hétszeres F1-es világbajnok, a Mercedes britje viszont még mindig több tapasztalattal rendelkezik, mint riválisa.

Az első két futam alapján minden jel arra mutat, hogy a 2021-es Formula-1-es idény késhegyre menő csatát hozhat Lewis Hamilton és Max Verstappen, valamint a Mercedes és a Red Bull között. A brit és a holland eddig egy-egy győzelmet és második helyet szerzett, s a címvédő csak azért előzi egy ponttal fiatal riválisát, mert Imolában a leggyorsabb kört is ő futotta a versenyen.

verstappen-hamilton-redbull-imola-futamutan-1



A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko – aki az Emilia-Romagna-i Nagydíj után Sergio Perez és Yuki Tsunoda teljesítményét is kritizálta – is úgy látja, hogy Hamilton és Verstappen harcolhat a vb-címért:

„Ők ketten fogják egymás között eldönteni a világbajnoki küzdelmet” – nyilatkozta Marko az F1-Insider.com szaklapnak. „Egy szinten vannak, de jóval mindenki más előtt. Ha továbbra is olyan autót tudunk adni alá, amely lépést tud tartani a Mercedesszel, akkor Max meg tudja csinálni. Mindenesetre rendkívül izgalmas lesz.”

Marko szerint egyébként Verstappen gyorsabb is, mint hétszeres világbajnok ellenfele: „Ha az autó irányításáról és a sebességről van szó, Max egyértelműen előrébb jár. Lewisnak viszont több a tapasztalata” – jegyezte meg a szakember, hozzátéve: „Max minden egyes versenyen tanul valami újat. Még mindig nagyon fiatal. Gyakrabban előfordulhatnak hibák, még ha egyre kevesebb is lesz belőlük.”

A várható izgalmas vb-harc kapcsán Verstappen édesapja, a szintén ex-F1-es Jos is megszólalt: „Első alkalommal van Maxnek olyan autója, amellyel nem kell mindent kockáztatni ahhoz, hogy tartsa a lépést a Mercedesszel, és ezt ő is tudja.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: