DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Marko: Tsunoda elkezdett beképzelt lenni

A Red Bull főtanácsadója kicsit sem volt elégedett a japán újonccal Imolában. Helmut Marko szerint túl nagy lett a mellény, amiből vissza kellene venni, mivel egy gyors autóval hibát hibára halmozott.

Remekül sikerült Yuki Tsunoda bemutatkozása a Formula-1-ben, a fiatal japán már a tesztek során is villogott, majd egy remek pontszerzéssel élesben is letette névjegyét az asztalra Bahreinben. Imolában azonban a száraz időmérőn és a változó körülmények között rendezett versenyen is esett-kelt.

Tsunoda az időmérőn, majd a versenyen is több nagy hibát vétett


Ez pedig a Red Bull berkein belül nem mindenkinek tetszett, nem is feltétlenül a teljesítmény, inkább a hozzáállás. „Szombaton, a Q1-ben is már nagyon buta hibát vétett. Az a gond, hogy egyszerűen túlságosan beképzelt lett. Yuki igazán gyors autóval rendelkezett, ami egyértelműen alkalmas lett volna arra, hogy a Q3-ba is bejusson vele” – idézi Marko szavait a Speedweek.com szakoldal.

„Már az első körében is nagyon erős szektoridőket produkált Yuki, de egy időmérő edzés legelső mért körében a világon semmi szükség arra, hogy valami bámulatos körrel jelentkezzünk. Buta hiba volt, kár lenne lekicsinyíteni a valóságban. A verseny után beszéltem is Yukival, aki elnézést is kért a történtek miatt” – tette hozzá a főtanácsadó. Tsunoda egyébként saját maga is úgy vélte, hogy imolai hétvégéjén mutatott teljesítménye elfogadhatatlan volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: