DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Tsunoda számára elfogadhatatlan a hétvége

Az AlphaTauri újonca az Emilia-Romagna-i Nagydíjat követően megfogadta, legközelebb jobban teljesít. Sajnálja, hogy a hétvégi teljesítményével nem tudott pontot szerezni csapatának.

Rázós hétvégén van túl az F1-ben idén debütált Yuki Tsunoda, aki a kiválóan sikerült szezonnyitóját követően most elsősorban a balesete és a pályaelhagyásai miatt került tévéképernyőkre. Az ifjú japán mélyrepülése szombaton kezdődött, amikor az időmérő edzés első perceiben túlhajtotta az autóját, ami a falnak ütközve csúnyán megsérült. Tsunoda így a mezőny végéről várta az imolai rajtot, de a futam sem tartogatott számára sok örömöt: a piros zászlós fázist követő újraindítás során önhibájából fakadóan megpördült, ráadásul a sorozatos pályaelhagyásai miatt egy ötmásodperces időbüntetést is kapott.  

Végül a 12. pozícióban intették le, amivel természetesen nem elégedett. „Sorozatban két napon át hibákat elkövetni, számomra ez nem elfogadható. Nagyon nem elfogatható. Tanulok belőlük, és legközelebb jobb leszek” – idézték szavait az F1 hivatalos weboldalán.

A fenti bejegyzésben látható megforgását Tsunoda úgy kommentálta, „túl agresszív voltam a kettes kanyarban. Ezt követően igazán jó volt a tempóm, szóval kár érte, hogy megpördültem és nem tudtam pontokat szerezni. A csapat miatt sajnálom. Összességében ez a hétvége nehéz volt számomra, de tanulni fogok belőle. Ahogy mondtam, a pontszerzés lehetősége benne volt, de ez egy tanulási folyamat számomra.”

Tsunoda két fordulót követően a világbajnoki tabella 11. helyét foglalja el két ponttal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: