DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Büntetés hozta meg Alonso első pontját

Sem szárazon, sem vízen nem igazán ment az Alpine versenyautóinak, a kétszeres világbajnok sem brillírozott, végül Kimi Raikkönen büntetésének köszönhetően mégis kettős pontszerzés lett a jutalom.

Előre tudni lehetett már a tesztek után (sőt, már ősszel is), hogy várhatóan nem 2021 lesz a Renault-ból Alpine-né átalakuló gárda legcsodálatosabb éve, de Imolában megszerezte első pontját a változó körülmények és a sok nehézség ellenére is. Mivel Kimi Raikkönent utólag harminc másodperces büntetéssel vágták meg, így nem csak Esteban Ocon, hanem Fernando Alonso is a pontszerzők közé került, tizedikként végzett.

Perezt maga mögött tartotta Alonso, ez is kellett a pontszerzéshez


„Nagyon nehéz futamon vagyunk túl, számos különböző időjárási körülménnyel kellett megbirkóznunk. A versenyt még vizes pályán kezdtük és teljesen szárazon fejeztük be. Rengeteget tanulhattam, hogy újra megszokjam a versenyautó vezetését ilyen körülmények között” – nyilatkozta Fernando Alonso a leintés után.

„A Formula-1-ben nagyon nehéz úgy felkészülni, hogy minderre mindössze másfél napja van az embernek a rettentően lecsökkentett tesztnapokon. Ez a mostani futam azonban felért négy másikkal is, annyi tapasztalatot gyűjtöttem. Úgy vélem, az autó mindenképpen jobb volt ezen a hétvégén, mint legutóbb, ami pozitívum. Rettentően szoros a helyzet a középmezőny több csapatával is, Portugáliában ismét harcba szállunk a jó eredményért” – tette hozzá a kétszeres világbajnok spanyol, aki ezúttal nem tudott gyorsabb lenni Oconnál sem az időmérőn, sem a futamon, de a pontszerzés végül csak összejött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: