Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 7. péntek
F1

Wolff: Nincsenek illúzióink, a Red Bull előttünk jár

A vb-címvédő istálló csapatvezetője szerint a bahreini nyitány megmutatta, milyen kiélezett szezonra van kilátás a két nagycsapat között, és gőzerővel dolgoznak a hátrányuk csökkentésén.

Noha a két és fél héttel ezelőtti bahreini évadnyitót Lewis Hamilton és a Mercedes nyerte, a nyers tempó alapján úgy tűnt, a Red Bull ezúttal valamelyest megelőzi az előző hét évben egyeduralkodó gárdát: főleg az időmérőn volt egyértelmű az energiaitalosok jobb helyzete, a futamon már kiegyenlítettebb volt a két élcsapat küzdelme. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a második fordulóra, az Emilia-Romagna-i Nagydíjra készülődve ugyancsak így látja a dolgokat:

mercedes-redbull-dppi-bahrein-2021-1„Egyértelmű, hogy látványosan indult a 2021-es Formula-1-es szezon. Biztató volt az első verseny, hiszen kettős dobogóval távozhattunk Bahreinből, és remélhetőleg a Red Bull és köztünk lezajlott sivatagi küzdelem az előjele annak, mi vár ránk idén” – fogalmazott a Mercedes előzetesében. „Lehet, hogy az első futamot mi nyertünk, de nincsenek olyan illúzióink, hogy ez könnyű idény lesz. Az autónak még mindig lemaradása van egykörös tempó terén, s úgy tűnik, a Red Bull előrébb jár pillanatnyilag. Keményen dolgozunk, hogy csökkentsük a különbséget, és élvezzük ezt a kihívást.”

Wolff konkrétan az imolai várakozásokról is szót ejtett: „Izgatottan várjuk, hogy a háromhetes szünet után újra pályára guruljunk, és el is érkezett az Emilia-Romagna-i Nagydíj. Imola egy történelmi és ikonikus helyszín, a versenyzők rendkívül élvezik a sodró jellegét, a nagy tempót és a sokféle kanyartípust. Elég szűk pálya, ami nehezebbé teszi az előzést, ez pedig nagyobb hangsúlyt fektet a stratégiára és még inkább kulcsfontosságú lesz az időmérő.”

„Mindannyian élveztük tavaly, hogy 14 év után visszatértünk Imolába, számunkra pedig még különlegesebbé tette azt a hétvégét, hogy akkor biztosítottuk be a hetedik konstruktőri világbajnoki győzelmünket. Várjuk, hogy a hétvégén ismét visszatérjünk, és kiderüljön, mit tartogat az idei verseny!”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?