DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mit tenne Leclerc, ha Vettel megelőzné őt?

Tavaly elég ritkán voltak egy súlycsoportban a Ferrarinál. De vajon mi villanna át Charles Leclerc agyán, ha Sebastian Vettel az Aston Martinnal egyszer csak elé kerülne a pályán?

Jó ideje nem a legnagyobb ászok között emlegetjük a korábbi négyszeres világbajnokot, Sebastian Vettel egyelőre képtelen megtalálni legjobb formáját, nem tudja elkapni a fonalat. Tavaly a vörös istállónál is teljesen elhalványult Charles Leclerc mögött, most pedig egyelőre az Aston Martinnál sem nyerte vissza magabiztosságát.

Helmut Marko szerint Vettelnek 4-5 versenyhétvégére lehet szüksége, hogy újra visszatérjen nyerő formájához (de legalábbis nagyokat villantson), ebben az esetben pedig könnyedén korábbi csapata, a Ferrari és tavalyi csapattársa, Charles Leclerc elé is keveredhet.

Néhány futam múlva nem kizárt, hogy Leclerc mellett elhúz Vettel a zöld autóban, de ehhez javulnia kell


„Hogy mit éreznék, ha Sebastian Vettel egyszer csak megelőzne engem a pályán az Astonnal? Nem hiszem, hogy ilyenkor olyan nagyon sokat gondolkodna olyanon az ember, hogy ó, hát ő volt tavaly a csapattársam, akit legyőztem, most pedig itt autózik előttem. Amikor egy versenyző lecsukja a sisakrostélyát, nincs ideje és módja ilyeneken gondolkodni” – reagált a Motorsport.com szakoldal kérdésére a fiatal monacói pilóta.

„A cél egyértelmű. Ha Sebastian megelőz engem a pályán, akkor azonnal megpróbálom visszaszerezni az elvesztett pozíciómat. Nem hinném, hogy bármi egyéb gondolat is járna ilyen esetben a fejemben” – tette hozzá Leclerc.

Bahreinben egyelőre nagyon messze voltunk attól, hogy az egyelőre bizonytalankodó Vettel az egyébként sem bivalyerős (bár tavaly kiemelkedően jól teljesítő) Aston Martinnal meg tudja előzni tavalyi csapattársát, de ha sikerül jelentősen javítani az Aston versenyképességén és a négyszeres bajnok német is megtalálja formáját, könnyen szemtanúi lehetünk egy jó kis Vettel-Leclerc párharcnak és nem is egyszer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: