DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Vettelnek öt futam kell, hogy formába lendüljön”

Helmut Marko úgy véli, a Red Bull korábbi négyszeres világbajnoka ugyan valóban pocsékul kezdte a szezont, de elég lesz számára öt versenyhétvége, hogy megtalálja remek formáját.

Nico Hülkenberg szerződtetésével az Aston Martin talán még egy kicsit nagyobb nyomás alá helyezte Sebastian Vettelt, akinek tavaly a Ferrarinál is már nagyon nem ment (és ha őszinték vagyunk, 2019-ben sem igazán brillírozott a vörösöknél), most pedig az Astonnál sem ér fel egyelőre Lance Stroll tempójához.

Sokan már kongatják a vészharangokat, hogy ezzel igen közel kerültünk ahhoz, hogy az előző évtized első felének legyőzhetetlen bajnokának akár a karrierje is veszélybe kerüljön. Nem tartozik közéjük a Red Bull főtanácsadója, a bikákkal Vettelnek változatlanul remek a viszonya, 2014-es távozása után sem szakadt el „családjától”.

„Ne feledjük, hogy Sebastian alig tudott néhány kilométert megtenni a tesztnapok során a számára teljesen újnak számító, Aston Martin versenyautóval, ráadásul néhány hibát emiatt ő maga is elkövetett legutóbb” – mondta el véleményét Helmut Marko az RTL műsorában.

Valóban az ötödik-hatodik versenyhétvége környékén már ismét a bajnok-típusú Vettelt láthatjuk?


„Láthattuk a tesztelés során is, hogy gondok adódtak a Mercedes autóival, márpedig az Aston Martin és a Mercedes építési filozófiája nagyon sok ponton megegyezik (emlékezhetünk a tavalyi, nagy port kavart „másolási” botrányra). A bahreini hétvégén is nagyjából ugyanazon a szinten maradt az autójuk, mint a tesztelésen, ez is mutatja a Mercedes erejét, hogy ők a szezonnyitóra problémáik nagyobb részén túl tudtak lendülni.”

„Egy nagyobb istálló gyorsabban tud reagálni az esetleges gondokra. Arra számítok egyébként, hogy Vettelnek nagyjából három-öt versenyhétvégére lesz szüksége, hogy belerázódjon és remélhetőleg a korábban megszokott ragyogását láthatjuk ismét” – tekintett előre a főtanácsadó.

Így lesz, vagy ez a hajó már végképp elment?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: