DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Red Bull dicsérete: Perez hozta Verstappen tempóját

Hatalmas kalapemelést kapott csapatától Sergio Perez, aki Bahreinben azonnal bizonyította, miért igazolta le a Red Bull. A gondok nem vezetői hibából eredtek, a mexikói pariban volt a hollanddal.

Helmut Marko főtanácsadó már korábban elmondta, hogy Sergio Perez autójában az utolsó pillanatban cserélték ki az akkumulátort, valószínűleg ennek volt köszönhető, hogy rejtélyes módon egyszer csak megállt az autó a felvezető körben. A mexikói azonban nem esett kétségbe (bár nem sok hiányzott ahhoz, hogy kiszálljon az autóból), újraindította a rendszert, utána pedig szélvészgyorsnak mutatkozott.

„Ez volt az év első versenye és máris nagyrészt hozzászokott az új autóhoz. Amikor Perez szabadon autózhatott, pont azt a tempót hozta, mint Verstappen. Előtte nap az időmérőn pedig mi hibáztunk, a lágyabb abroncsokon kellett volna kiküldenünk őt a pályára. Ha Perez a negyedik-ötödik kockából indulhatott volna közepes keveréken, igencsak megnehezítette volna Bottas dolgát. A lágyakon rajtolva a stratégiai eltérés miatt hátrányban lett volna” – magyarázta a Red Bull főtanácsadója az RTL műsorában.

Perez máris kiérdemelte csapata dicséretét


„Megemelem a kalapom Sergio előtt. Egészen kiválóan zárkózott fel a futam során, ahhoz képest, hogy a bokszutcából kellett indulnia. Hihetetlenül hidegvérűen kezelte, amikor megállt az autó a felvezető körben, utána pedig hatalmas hátrányból indulva erős pontszerző helyen tudott célba érni” – erősítette meg Christian Horner csapatfőnök.

Mit gondolunk, Perez idén újabb futamgyőzelemmel, netán futamgyőzelmekkel is jelentkezhet?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: