DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Elég baj a Ferrarinak, ha ellenünk harcol

A kétszeres világbajnok spanyol egyáltalán nem számít arra, hogy egyáltalán versenyben lehet az idei évben a Ferrarikkal, ha azonban ez mégis megtörténik, az elég nagy bajt jelez a vörösöknél.

Bahreinben Fernando Alonso már az időmérőn is bizonyította, hogy továbbra is egyértelműen a világ élvonalába tartozik, ami a vezetési tudást illeti. Mindent kihozott az Alpine idén még nem igazán veretes gépéből és a 9. rajtkockába kvalifikálta magát, ami az előzetes várakozások és az erőviszonyok ismeretében több, mint elvárható a francia istálló jelenlegi autójától.

A futamon aztán kijött az Alpine gyengesége, bár Alonso remek csatákat vívott, szép fokozatosan csúszott vissza a kezdeti hetedik helyéről, látványos volt például a Sebastian Vettel és a Carlos Sainz ellen vívott hármas küzdelme. Nem sokkal később azonban egy zacskó eltömítette az Alpine fékrendszerének hűtését, így a kétszeres bajnok kiállni kényszerült.

Alonso a remek csatározás ellenére sem gondolja, hogy rendszeresen versenyre kelhet a Scuderia ellen, jelenleg nincsenek egy súlycsoportban. „Nem hiszem, hogy közvetlen riválisok lennénk. Úgy gondolom, a Ferrari az idei évre végre előrelépett, jól használták fel a rendelkezésre álló forrásaikat. Nem gondolom, hogy ellenünk fognak harcolni, ha mégis ez történik, az elég rossz hír lenne számukra” – utalt az Alpine jelenlegi gyengeségére Fernando Alonso a Sky Sports Italy adásában.

Alonso Vettel és Sainz ellen is jót csatázott, de arra számít, idén a Ferrari nem lesz közvetlen riválisa az Alpine-nek


„Annak pedig kimondottan örülök, hogy Carlos Sainz immáron a Ferrari pilótája. Nem lep meg, hogy őt szerződtették, az elmúlt években láthattuk, milyen remekül fejlődött versenyről versenyre. Úgy vélem, Carlos Sainz és Charles Leclerc személyében a Ferrari egy igen ütőképes párossal rendelkezik.”

„Akkor fogjuk ezt igazán látni, amikor a vörös istálló újra a dobogós helyezésekért és a győzelmekért szállhat harcba. Ha a borzalmasan sikeredett 2020-as szezont nem tekintjük, akkor azért azt láthatjuk, hogy a Ferrari az elmúlt években is mindig a bajnoki címért csatázott, úgyhogy biztosan nagymértékben meg fognak erősödni. Ha nem idén, de jövőre legkésőbb egész biztos” – tekintett előre Alonso, aki 2010 és 2014 között versenyzett a Scuderia pilótájaként.

„Hogy mi a tervem jövőre? Mindenki győzni akar, mindannyiunknak az az álma, hogy a jövő évben megnyerhessük a világbajnoki címet, de még jócskán várnunk kell, hogy megláthassuk, hogyan alakulnak az erőviszonyok. Szorítok, hogy erre minél jobb esélyeim legyenek” – tette hozzá Alonso. A spanyol esélyeit erősen növelheti, hogy csapata ezt a szezont teljesen feladta és egy nagyon erős szakembergárdával igyekszik minden követ megmozgatni az Alpine, hogy 2022-re a valaha volt legjobb F1-es versenyautót építse meg, amivel Alonso újra győzhet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: