DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Nehéz lesz legyőzni a Red Bullt

A Bahreinben aratott győzelmük ellenére is úgy véli a Mercedes csapatvezetője, hogy pillanatnyilag az energiaitalosok vezetik az F1-es mezőnyt. Bízik benne, hogy egészéves párharcot láthatunk.

Noha a Mercedes és Lewis Hamilton győzött a szezonnyitó Formula-1-es futamon, Bahreinben egyértelműen a Red Bull tűnt a gyorsabbnak: az időmérőn csaknem négytizedes előnnyel szerzett pole-t Max Verstappen, s a futamon is utolérte az eltérő stratégián lévő britet – igaz, megelőznie végül az ominózus 4-es kanyarban bemutatott manőver utáni visszaengedést követően már nem sikerült.

verstappen-hamilton-redbull-bahrein-futam-1



A Mercedes szakemberei is úgy vélik, hogy jelenleg a Red Bull előttük jár – sőt, a soron következő imolai és portimaói fordulóktól kifejezetten tartanak is –, és hasonló álláspontra helyezkedett a világbajnok gárda vezetője, Toto Wolff is:

„Ha valaki vasárnapot megelőzően azt mondta volna, hogy Mercedes-győzelem fog születni, nem hittem volna neki” – idézi szavait a PA Media. „Szépen felzárkóztunk az előszezoni teszt után, de ha száz százalékig őszinték akarunk lenni magunkkal, van egy kis hátrányunk az időmérős tempó tekintetében.”

„Korábban a Red Bullnak nem volt erőssége Bahrein, és nem is szoktak kapásból gyorsak lenni az évad elején, de ez a hétvége megmutatta, hogy 2021-ban már nem ez a helyzet. Nincs kétségem felőle, hogy rendkívül nehéz őket legyőzni, és ők vezetik a mezőnyt. Nem arról van szó, hogy valahol szenzációs teljesítményre leltünk: a győzelem a jó versenystratégia, a szolid autó és a végén látott szerencse kombinációja volt. A versenyzés istenei most a mi oldalunkon álltak.”

Arra a kérdésre, hogy egy egészéves rivalizálás várhat-e ránk a két istálló, valamint Hamilton és Verstappen között, Wolff így felelt: „Remélem, a rajongók és mindannyiunk érdekében. Vasárnap hatalmas csatát láthattunk két nagyon jó pilóta és két nagyon jó csapat között.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: