DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Fél a következő két pályától a Mercedes

Bahreinben sem volt könnyű a címvédőknek, pedig ez a pálya jobban kedvezett a W12-nek, mint Imola és Portimao fog, nagy sebességű szakaszokkal, ami a Red Bull erőssége.

Már a Bahreini Nagydíjon is a Red Bull volt a győzelem favoritja – közel négy tizedmásodpercet tett ki Max Verstappen előnye az időmérőn –, holott Szahír vonalvezetése kedvezett az elsőséget végül megszerző Mercedes W12-nek. A következő két nagydíj helyszíne, Emilia-Romagna április 18-án és Portugália május 2-án azonban gyors kanyarjaival kifejezetten a Red Bull sajátosságait favorizáló pálya. Erre mutatott rá a címvédők szakembere, Andrew Shovlin:

„Nem gondolom, hogy elég jók vagyunk a magas sebességű tartományban, ilyenből pedig sok van Imolában és Portimaóban. Ezen a területen előnyben vannak hozzánk képest” – mondta a Mercedes pályaszéli mérnökigazgatója. „Bahrein elég szélsőséges pálya, nagyon megterheli a hátsó abroncsokat és szeles időjárás is volt. 30-40 kilométer/óra sebességű szél fújt, ez a maximum körül van, ami egy normál szezonban elvárható.”

 



„Nagyon reméljük, hogy Bahrein nem az egyik legjobb pályánk, mert ránk járt a rúd. A végén a megfelelő ablakba került az autó, de szörnyen meg kellett dolgozni érte. A Red Bull a teszten és a szabadedzéseken végig jól működött, egyszer sem tűntek gyengének. Remélhetőleg lesznek olyan pályák, melyek jóval kedvezőbbek számunkra” – fogalmazott Shovlin az Autosport szerint.

A szakember kiemelte, nem a Mercedesé a legjobb autó, de igyekeznek jobban kiismerni a W12-t a következő futamokra, melyeknek azért néhány pozitív jellegzetessége is lesz Szahírhoz képest.

„Hogy gondolkodunk? Továbbra sem hisszük, hogy a miénk a legjobb autó, de azt sem, hogy mindent kihoztunk a csomagunkból. Az autó fejlesztése közben számos területet ki lehet aknázni teljesítmény céljából, és úgy gondoljuk, némelyikben még van tartalék. Ezért keményen dolgozunk majd a következő pár futamon, ennek ellenére úgy gondolom, nehéz lesz.”

„Ezeknek a pályáknak vannak elemei, melyek a jó irányba terelnek minket: Bahreinben szenvedtünk a hátsó résszel, a következő pályák pedig kedvezőbbek ezen a téren. De a magas sebesség miatt nem gondoljuk naivan, hogy ez lesz az erősségünk a szóban forgó pályákon” – hangsúlyozta újból, hogy tartanak Imolától és Portimaótól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: