DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Wolff: Ezért nyertük meg ezt a futamot

Toto Wolff szerint a pályaelhagyásra érvényes szabály hozta nekik a győzelmet, de nagy taktikai csatát vívtak és a Red Bull egyelőre kicsit előttük járt a tempót tekintve.

Toto Wolff nem tagadta, hogy a pályahatárok miatt nyerte meg a Bahreini Nagydíjat a Mercedes és a csapat vezére érthetően nagyon boldog volt a kissé váratlanul érkező Hamilton-győzelmet követően. Mint mondta, van még dolguk, mert a Red Bull jelenleg valamennyivel előttük jár.

ma



"Max elkövetett egy parányi hibát és emiatt vissza kellett adnia nekün a pozícióját. A verseny folyamán hirtelen felhívták a figyelmünket a pályaelhagyást érintő szabályokra a négyes kanyarban és ezen a napon ez nyerte meg nekünk a futamot. Viszont az első futamot elnézve ezek a srácok (a Red Bull) egy kicsit előttünk vannak" - mondta Wolff a Sky Sportsnak.

"Szerintem ez a verseny egy nagy stratégiai csatát hozott. Az elején Max tudta kontrollálni a tempót, de hoztunk egy bátor döntést, korán álltunk ki kereket cserélni és megszereztük a pozíciót. A második kiállásnál pedig ugyanerre gondoltunk, hogy megelőzzük az elévágást" - magyarázta a taktikai döntéseket a Mercedes csapatvezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: