DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton reméli, bizonyított a kritikusoknak

A Bahreini Nagydíj megnyerése után a hétszeres világbajnok úgy érzi, megmutatta a kételkedőknek, hogy nem csak akkor tud győzni, ha övé a leggyorsabb az autó az F1-ben.

A Red Bull és Max Verstappen uralta a Formula-1-es évadnyitó Bahreini Nagydíj edzéseit, majd a pole-ból induló holland a verseny jelentős részében szintén valamelyest gyorsabbnak tűnt, mint a Mercedes és Lewis Hamilton, az eltérő stratégia miatt mégis a brit mögé került a második és harmadik etapra. Verstappen a hajrában ugyan utolérte a hétszeres világbajnokot, és noha bemutatott egy előzést, ám azt szabálytalanul tette az ominózus 4-es kanyarban, ezért visszaengedte maga elé Hamiltont, aki onnantól kezdve pedig kitartott az élen, s megnyerte a szezon első futamát.

hamilton-bahrein-dobogo-dppi-1



A korábbi években gyakran érte az a kritika Hamiltont, hogy csak azért halmozza a sikereket, mert övé a leggyorsabb autó a mezőnyben. Ross Brawn, az F1 sportigazgatója szerint a szahíri futam a brit egyik legjobbja volt, s maga a 36 éves pilóta is úgy érzi, vasárnapi teljesítményével – hasonlóan tavalyi törökországi sikerével, amikor ugyancsak nem a Mercedes tűnt a legversenyképesebbnek a trükkös körülmények között – kissé elhallgathatta a kritikusait:

„Úgy gondolom, ez a verseny bizonyos szempontból öröm volt az ürömben” – idézi Hamiltont a Crash.net szakoldal. „Szerintem mindig van lehetőség bizonyítani az embereknek, hogy tévednek, és úgy érzem, ez a mostani egyértelműen ilyen alkalom volt. De szerintem volt már a múltban is számos ilyen, elég régóta itt vagyok már, és remélem, a jövőben is lesz lehetőségem még megmutatni, mire voltam képes ma is.”

„Nyilván szerencsések voltunk azzal, hogy Max szélesen fordult a 4-es kanyarban, de ez nem fog újra megtörténni, ebben biztos vagyok, szóval jobbnak és okosabbnak kell lennünk azzal, hogyan navigáljuk át magunkat a versenyhétvégéken így, hogy pillanatnyilag nem mi vagyunk a leggyorsabbak, de ez rendben van nekem. Nem bánom, hogy elő kell húznom egy kis extrát.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: