DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Red Bull: Csak az a kérdés, mennyire blöffölt a teszten a Mercedes

Remekül sikerült az energiaitalosok felkészülése és tesztje is a 2021-es idénykezdet előtt. A Red Bullnál érzik, hogy most valóban erősek lehetnek, de azt is tudják, a Mercedes rejtegette valódi erejét.

Helmut Marko főtanácsadó valóban örül, hogy ennyire biztatóak a jelek, de nem szeretne túl korán ünnepelni, mert tudja, a Mercedesnek szokása, hogy a tesztelésen szándékosan legyőzöttnek tetteti magát és visszafogja az autója valódi erejét, amit aztán a nyitófutam hétvégéjén szabadjára ereszt.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a háromnapos téli teszten a Mercedes blöffölt, csak azt nem tudjuk, milyen mértékben. Az egyértelműnek tűnik, hogy autójuk hátulja valóban kicsit bizonytalan, ha pedig ezt nem sikerült megoldaniuk két hét alatt, akkor előttük leszünk. Számunkra kedvezőbb helyzetet eredményezne, ha ezúttal a Mercedesnek kellene utolérnie minket, mert nekik kell megoldást találniuk egy problémára, miközben mi már optimalizálhatjuk csomagunkat” – nyilatkozta Helmut Marko a Kronen Zeitung című lapnak.

Vajon mit rejtett el a Mercedes, mennyi van még a tarsolyban?


„Lesznek olyan pályák, ahol a mi aerodinamikai koncepciónk tökéletesen fog működni, de ha komolyan a bajnoki címért indulunk harcba, akkor minden egyes helyszínen versenyképesnek kell lennünk. Az RB16B a legjobb versenyautó, amit Max (Verstappen) valaha is kapott tőlünk.”

A változékony körülmények is kedvezhetnek a Red Bullnak. „Elég változékony időjárásunk van a hétvégén, erős a szél és láthattuk, hogy a nem elég stabil versenyautók számára ez kedvezőtlen. Annál inkább a mi malmunkra hajthatja viszont a vizet” – tette hozzá a főtanácsadó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: