DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Schumachernek a médiát is le kell győznie

Mick Schumacher óriási médiaérdeklődésre számíthat még jó ideig, Nico Rosberg szerint még többen lesznek kíváncsiak a hétszeres világbajnok legenda fiára, mint akár Lewis Hamiltonra.

A sikereket pedig nem szabad azonnal várnunk a fiatal némettől. A 2016-os világbajnok emlékeztetett, hogy időnként ki kell böjtölni a tanuláshoz szükséges időt, illetve némi szerencsére is szükség van a sikerhez, mert győzelemre alkalmas versenyautó nélkül teljesen mindegy, mekkora tehetség az ember, akkor sem fog elérni semmi különöset.

Amikor 2006-ban Nico Rosberg megkezdte pályafutását a száguldó cirkuszban, szintén eléggé rivaldafénybe került a többi újonchoz képest, ugyanis egy F1-es világbajnok, Keke Rosberg fiaként nem maradhatott az árnyékban. Bár látszott, hogy tehetséges, hosszú évek teltek el egyáltalán az első futamgyőzelem megszerzéséig is.

„Egyáltalán nem könnyű egy híresség fiaként bemutatkozni. Ez Mick számára tízszeresen embert próbáló feladat lesz, mert először is Michael (Schumacher) győzelmi sorozata nem volt annyira nagyon régen, ráadásul sokkal sikeresebb volt, mint édesapám (Keke Rosberg)” – mutatott rá Nico Rosberg az F1-Insidernek adott interjújában.

Eddig jól kezelte a médiaérdeklődést Mick Schumacher, de most sokszoros felhajtásra számíthat


Rosberg édesapja egyszer ért fel a csúcsra, míg Mick Schumacheré hétszer is. „Micknek elképesztően hatalmas médiaérdeklődésre kell számítania, eleinte valószínűsítem, hogy még Lewis Hamilton körül sem lesz akkora felhajtás, mint körülötte. Remélem, hogy Mick ki tudja zárni az ezzel járó nehézségeket és tökéletesen tud a munkájára összpontosítani. Ha ez nem sikerülne, akkor nem is tudná igazán élvezni a vezetést. Kétségtelen, hogy a média nem fogja őt hagyni élni, de ezt meg kell oldania valahogy.”

Schumachernek segítségére lehet, hogy nem nagyon lesz teljesítménykényszerben első évében. A Haas ugyanis a számítások szerint (ismét) a leggyengébb technikák között lesz idén, ezzel az autóval még a pontszerzés is bravúrnak számít majd. Az erősorrendben ismét a Mercedes várható előre, a Red Bull lehet a legnagyobb kíhívó.

„Felesleges is lenne nyomást helyezni Mickre, ami az eredményeket illeti. Emlékezzünk, hogy nekem is hét évet kellett várnom, mire megszereztem első győzelmemet és tizenegy év után lettem világbajnok. Ezt mindig tartsuk észben, amikor idén Mick Schumacher teljesítményét értékeljük” – tette hozzá Nico Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: