DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc sokkal optimistább, mint egy évvel ezelőtt

Reménysugár lehet a Ferrari rajongói számára, hogy a vörös gép idén mégsem sikerült annyira gyengére, mint 2020-ban. Charles Leclerc egyelőre óvatosan, de derűlátóan várja az évet.

Egy évvel ezelőtt már a téli tesztek során is tisztában volt azzal a Scuderia, hogy 2020 nem az ő évük lesz, de a valóság alighanem még a legrosszabb álmaikat is alulmúlta. Futamgyőzelmet nem szereztek a vörösök, a dobogóra is csak ritkán sikerült felférni, sokszor még a pontszerzés is komoly feladatnak számított a gyenge motorral és félresikerült aerodinamikával megvert autóval.

Idén más lehet, a jeleket már most látja a kétszeres futamgyőztes Charles Leclerc. „Amikor 2020-ban érzékeltük a kegyetlen valóságot, amikor megértettük, milyen helyzetben vagyunk, nagyon furcsa légkör kezdett uralkodni az istállón belül. Idő kellett annak feldolgozására, hogy a valóságban még az elképzelésekhez képest is sokkal rosszabb az autó” – magyarázta a monacói az Formula1.com hasábjain.

Leclercben él a remény, hogy idén sokkal jobbak lesznek, mint tavaly


„De nagyon gyorsan megváltozott azóta a mentalitás, óriási a motiváció csapaton belül, mindenkiben erős a hajtóerő, hogy visszatérjünk a rajtrács élmezőnyébe, ahova az egész stáb szeretné, hogy tartozzunk.”

Segített a légkör javulásában az is, hogy már nem Sebastian Vettel, hanem Carlos Sainz a csapattársa? „Először is emeljük ki, hogy Carlos nagyszerű srác. Szerintem egy szezonkezdet előtt soha korábban nem töltöttem ennyi időt egyik csapattársammal sem. Elmondhatom, hogy igazán remekül kijövünk egymással és kiválóan össze tudunk dolgozni” – dicsérte a Ferrari új igazolását Charles Leclerc.

A téli szünetben sikerült eléggé felzárkóznia a Ferrarinak ahhoz, hogy legalább köze legyen a futamgyőzelmekhez? A tavalyi év ugyanis az elmúlt évtizedek leggyengébb produkcióját hozta az olasz istállónál, idén végre ismét visszatérnek az élmezőnybe?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: