DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Haas: Pozitív meglepetés Schumacher és Mazepin is

A szakemberek nem sok jót jósoltak a tavalyi év egyik gyengélkedő istállójának az idei évre sem, a Haas ugyanis két újonccal vág neki a szezonnak. Ám eddig Schumacher és Mazepin is jobb, mint gondolták.

Az elmúlt évtizedekben általában nem sok jóval kecsegtetett egyik csapat számára sem, ha mindkét pilótája újonc a mezőnyben. Mick Schumacher mellett Nyikita Mazepin vezeti idén a Haas-Ferrarikat, néhány szabadedzésen való részvételen kívül semmilyen tapasztalattal nem rendelkeztek a teszteléseket megelőzően.

2018-ban kiugróan jó évet produkált az amerikai istálló, ám tavalyelőtt és leginkább tavaly nagyon visszaesett a teljesítmény, ami pedig a legnagyobb gondot jelentette, hogy nem is sikerült igazán megfejteni a mérnököknek, hogy miért esik vissza a biztató időmérők után rendre az autó a vasárnapi futamokon és zuhan vissza a mezőny végére.

A motor máris jobb, a két pilóta pedig folyamatosan gyorsulni fog, ahogy rutint szereznek


A háromnapos tesztelésen remekül muzsikált Mick Schumacher és Nyikita Mazepin is, várakozáson felüli produkcióval rukkoltak elő, bár a Haas egyébként nem lenne meglepve azon, ha az idei évben többnyire inkább a mezőny legvégén tanyáznának. Igaz, eddig a tesztnapok tapasztalatai azt mutatják, hogy a tavaly még gyenge Ferrari-motor idén újra jelentősen megerősödött.

„Nem is számítottam arra, hogy pilótáink ilyen remek felkészültséggel ülnek autóba és rögtön ilyen szinten tudnak majd teljesíteni. Ez máris jó hangulatot teremtett csapaton belül. Az a dolgunk, hogy ezt az egész szezon során magunkkal vihessük. Schumacher és Mazepin is rengeteget fognak még tanulni és sokkal gyorsabbak lesznek, ahogy rutint szereznek. De már most pozitív meglepetést okoztak nekünk” – dicsérte pilótáit Günther Steiner csapatfőnök a Speedweek.com hasábjain.

Átmeneti évnek szánja a Haas egyébként 2021-et, semmi komoly eredményt nem várnak maguktól, mert mindent 2022-nek szeretnének alárendelni. „Valami újításra volt szükségünk, hogy új energiákat meríthessen a csapat és ezt két újonnan szerződtetett pilótánkkal valósítottuk meg. Szeretnénk, ha hamarosan képesek lennének szintet lépni. Biztos vagyok abban, hogy helyesen döntöttünk, amikor őket választottuk. Jövőre remélhetőleg egészen erős fegyverzettel láthatjuk már el őket” – tette hozzá Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: