DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Jó véleménnyel van Raikkönen a Ferrari-motorról

Egyértelmű a fejlődés erőforrásfronton: a C41 versenyképesebb csomagnak tűnik elődjénél. A szombaton vezető Giovinazzi körszámban (125) és időeredményben (5. hely) is az élmezőnyben volt.

A Ferrari-motoros csapatok, köztük az Alfa Romeo megsínylették az olasz erőforrás visszaesését 2020-ban, így a hinwili istálló felzárkózása nagyban múlik azon, mennyit javul az áttervezett motor a 2021-es szezonban. A fejlemények pozitívak, a két pilóta pénteken kedvező véleménnyel volt a C41-ről, a mai FIA-sajtótájékoztatón pedig Kimi Raikkönen kifejezetten a motort is értékelte.

„Biztos vagyok benne, hogy sikerült előrelépniük. Jobb a motor, de arra lehet számítani, hogy a többi gyártó is fejlődött. Az előző évhez képest jobb pozícióban vagyunk, de várnunk kell, mert akkor látjuk meg, amikor a versenyzés elkezdődik” – mondta el szombaton a finn, aki az első délelőttön vezette az Alfa Romeót, a vasárnapi zárónap pedig teljes egészében az övé lesz.



„Ezek nyilván még az első napok, de tegnap egész nap nem volt problémánk, és úgy láttam, ma ugyanez volt helyzet. Az autó érzésre kissé más, mint tavaly, de néhány ponton nagyon jónak érzem. A szél problémát okozott tegnap, de úgy érzem, jó kiindulópontunk van” – értékelte a C41-et Raikkönen.

Míg a 41 éves veteránnak csak a sajtótájékoztatón volt jelenése, addig Antonio Giovinazzi egész nap rótta a köröket – számszerűen 125-öt, az egyik legtöbbet a mezőnyben – és legjobb Ferrari-motoros autóként az ötödik helyen zárt C5 keverékkel.

„Nagyon boldog vagyok az elvégzett munkával. Hosszú nap volt, rengeteg körrel, de szerintem sikerült kipipálnunk mindent a listánkon” – idézi az Alfa sajtóközleménye az olaszt, aki délelőtt teljesítette a csapat első versenyszimulációját, a pihenő után pedig egykörös teljesítményre koncentrált.

„Hosszú etapokat és kvalifikációs kifutásokat is teljesítettünk, és sikerült elérnünk mindent, amit mára kijelöltünk. Ez volt utolsó napom az autóban az első futam előtt, és magabiztosnak érzem magam a szezon kapcsán. Keményen dolgoztunk a tél folyamán és készen állunk az első fordulóra: nehéz megmondani, milyen helyzetre számítsunk, de úgy gondolom, jó kiindulási alappal rendelkezünk. Biztosat viszont az év első időmérőjéig nem fogunk tudni” – nyilatkozta Giovinazzi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: