DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alfa Romeo: Erre az alapra lehet építkezni!

Az első 2021-es tesztnap délelőttjén Kimi Raikkönen, délután pedig már Antonio Giovinazzi vezette az Alfa Romeo legújabb versenygépét, a C41-et. Problémamentes napot zártak.

Kimi Raikkönen 64, míg Antonio Giovinazzi 69 kört tett meg Bahreinben az első „téli” tesztnapon, így ketten együtt 133-szor mentek körbe a szahíri versenypályán. Bár a Ferrari váltotta ki a nap első piros zászlóját, az olaszok erőforrása által hajtott Alfa Romeo zökkenőmentes napon van túl.

A mezőny korelnöke, Kimi Raikkönen ekképp értékelte napját: „Ez volt az első napom az autóval, így mindenképp pozitívum, hogy nem ütköztünk problémákba” – kezdte az összesítésben a 12. legjobb idővel záró finn világbajnok.

„A szél eléggé zavaros volt, kanyarról kanyarra változtak a körülmények, de mindenkinek ezzel kellett szembenéznie, nem voltunk ezzel egyedül. Ami a terveinket illeti, ez egy tipikus tesztnap volt. Kipróbáltunk néhány dolgot, megnéztük, hogy minden működik-e és mindent sikerült véghez vinnünk, amit mára terveztünk.”

Raikkönenék zökkenőmentes első napon vannak túl


„Egyelőre nincs értelme arról találgatni, hogyan is állunk a többiekkel szemben, erre majd az első verseny választ ad. A célunk pedig egyértelmű, szeretnénk előrébb lépni onnan, ahol tavaly voltunk” – mondta Raikkönen, a tavaly 8. helyen végző Alfa Romeo csapatának versenyzője.

Csapattársa, Antonio Giovinazzi is úgy gondolja, jól kezdték a 2021-es szezont: „Jó munkát végeztünk, a nehéz körülmények ellenére is. Elégedett vagyok az autóval és a csapattagok munkájával, persze számításba véve, hogy ez még csak az első napom volt idén.”

„Keményen kell dolgoznunk az előttünk álló napokban, de az már most is nyilvánvaló, hogy van egy stabil alapunk, amire tudunk építkezni. Három hónap szünetet követően mindig nehéz visszaülni az autóba, de ezen is sokat segített, hogy nem adódott semmilyen gondunk. Remélem, holnap is hasonlóan sima napot zárunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: