DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez a Red Bullnál bottasi szerepre készülhet?

Mindenki számára világos a kezdetektől, hogy Valtteri Bottas alapvető szerepe a Mercedesnél Lewis Hamilton kiszolgálása és segítése. A Red Bullnál ugyanerre számíthat Sergio Perez?

Úgy tűnik, a Red Bull egy kiváló taktikai megoldást választott Sergio Perez leigazolásával. Utoljára Daniel Ricciardo volt képes ugyanolyan, néha jobb tempóra is, mint Max Verstappen, ám az azóta a bikáknál megforduló Pierre Gasly és Alexander Albon sem volt képes felvenni a versenyt a fiatal holland ásszal.

Honfitársa, az egykori F1-es versenyző úgy véli, az energiaitalosok jól döntöttek a rutinos mexikói leigazolásával, mivel ő tempóban azért hasonlót hozhat, mint Verstappen, képes lehet nyomást gyakorolni a Mercedesekre, ugyanakkor valószínűleg abban a szerződésben szerepel egy apróbetűs rész, ami hasonló szerepre kényszerítheti Perezt, mint amit a Mercedes finnjénél láthatunk.

Verstappen mellé nem mernének hozni igazán kirívó, fiatal tehetséget?


„Perez első nyilatkozatai óvatosak és saját magára nézve remek hatással lehetnek. Nagyon okos, hogy levette saját magáról a nyomást azzal, hogy úgy kezdte, eleinte valószínűleg időre lesz szüksége, hogy felvegye a legmegfelelőbb ritmust a Red Bullnál. Ha hirtelen mégis Max Verstappen előtt találja magát, akkor nagyszerű teljesítmény, legyünk őszinték, mindenki megemelné a kalapját. Ha pedig egyszerűen képes lesz tartani a holland tempóját, akkor ugyanaz a szerep várható rá, mint Valtteri Bottasra a Mercedesnél” – mondta el véleményét Christijan Albers a Telegraaf hasábjain.

A holland F1-es szakértő szerint a Red Bull szándékosan nem keres másik, kirívóan tehetséges pilótát Verstappen mellé, mert annak csak rossz vége lenne. Ricciardóval sem volt minden rendben a színfalak mögött és végső soron az ausztrál ezért is távozott a bikáktól. Nem is akarják meghagyni az esélyt a csapatnál, hogy valaki istállón belül rendszeresen legyőzhesse a hollandot.

„Nem tehetnek egy másik fiatal, tehetséges titánt Max Verstappen mellé, mert abból előbb-utóbb szikrázó összecsapások lennének” – mondta el véleményét Albers.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: