DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell: Nem kaptam ígéretet a Mercedestől

Bár sokan szinte biztosra veszik, hogy a fiatal brit jövőre már a világbajnok csapatban fog versenyezni, szerinte erre semmi garancia nincs – igaz, egyelőre nem is kíván ezzel foglalkozni.

Harmadik szezonjára készül a Formula-1-ben és a Williamsnél egyaránt George Russell, de sokan úgy vélik, ez lesz az utolsó év, hogy a sereghajtók egyikénél kell versenyeznie. Különösen a tavalyi Szahíri Nagydíjon mutatott beugrása után gondolják úgy sokan, hogy 2022-ben már a Mercedesnél fog szerepelni, ahol mind Lewis Hamiltonnak, mind Valtteri Bottasnak csak a mostani idényre van érvényes szerződése. Maga a brit ugyanakkor a Williams pénteki bemutatója után elmondta: erre semmiféle ígéretet nem kapott, de nem is igazán foglalkozik a jövőjével egyelőre.

russell-mercedes-dppi-2020



„Toto [Wolff] mindig a szavát adta nekem, és mindig megadta nekem a lehetőségeket, amikor úgy érezték, megérdemeltem” – idézi Russellt a Crash.net szaklap. „Azt mondták, a jövőjük része vagyok, bármikor is következik ez be – ismétlem: amikor ők úgy érzik, hogy az a megfelelő pillanat. Sokan azt gondolják, hogy egyenes út vezet jövőre oda, viszont nagyon gyorsan változnak a dolgok az autósportban, különösen a Formula-1-ben, szóval nem is gondolok erre, hogy őszinte legyek. Nyilván tavaly belekóstolhattam, milyen az élet a mezőny elején, de nem foglalkozom ezzel, csakis a bahreini nyitányra koncentrálok. Ha jól teljesítek a pályán, és követem azt a fejlődést, amit eddig, akkor szerintem a jövőben a lehetőség is adódni fog, de nem is gondolok erre, és nem is kaptam egyáltalán semmiféle ígéretet erről.”

Arra a kérdésre, hogy mihez kezd, ha esetleg a Mercedes tényleg nem kínál neki ülést 2022-re, Russell a jelenlegi munkahelyét is érdekes opciónak nevezte, köszönhetően a néhány hónappal ezelőtti tulajdonosváltásnak és az azzal érkező pozitív kilátásoknak:

„Mindenekelőtt Williams-pilóta vagyok idén. Sok találgatás megy arról, hol fogok versenyezni 2022-ben. Ha nem fog bekövetkezni, amiről a legtöbben spekulálnak, az egy érdekes helyzet számomra. De a Dorilton befektetése révén már most látom a változásokat a Williamsnél. Az előző három évben az utolsó helyen végzett a Williams a konstruktőrök között, de nem hiszem, hogy 2022-ben is ez lesz a helyzet. Nagyon fényesnek látom az itteni jövőt. Minden csapat előtt óriási lehetőség áll 2022-ben, főleg az említett befektetéssel, Jost [Capito, a csapat vezérigazgatója] és a többiek érkezésével, valamint a Mercedesszel való kapcsolat erősítésével. Nagyon izgalmas kilátások ezek a csapat számára. Érdekes döntés lesz ez részemről a szezon felénél, de még nem gondolok erre.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: