DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Russell nem tűzöget csak úgy ki célokat

Harmadik szezonját kezdi meg a Williams színeiben George Russell, akinek már volt is lehetősége kipróbálni a frissen bemutatott FW34B modellt, és ígéretesnek nevezi az eddig látottakat.

Három szezonkezdet alatt a harmadik különböző színösszeállítást figyelheti már meg Russell az autón és a saját szerelésén – a Williams hagyományos kék színe ismét új árnyalatot kapott, és a színelosztást is átrendezték a 2021-es modellen. Ez a stílusváltás lehet az új tulajdonosok kézjegye is, akik tavaly ősszel vették át az istállót a Williams családtól, ígéretet téve arra, hogy a csapat nevéhez és identitásához nem szándékoznak hozzányúlni.

Russell



„Az új autóról szerzett első benyomások jók, egy nedves és hideg silverstone-i napon próbáltuk ki. A körülmények kicsit megnehezítették a dolgot, és persze csak filmforgatási napot teljesíthettünk, de sima, problémamentes kezdés volt” – mondta Russell a Williams videójában. „A szimulátorban ígéretes különbségeket látunk a 2020-as autóval összehasonlítva. Persze a szimuláció egy dolog, de remélhetőleg az ott látottakat át tudjuk majd ültetni a valóságba is. Addig, amíg Bahreinben el nem jön az időmérő, senki semmiben nem lehet biztos.”

Russell az elmúlt két szezon alatt három pontot szerzett az F1-ben, azokat viszont nem a Williamsszel, hanem a tavalyi Szahíri Nagydíjon a Mercedeshez való beugrásakor. Noha akkor a győzelemhez is közel állt, legalább még egy évre kénytelen volt visszatérni a grove-i valóságba, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján sejti, hogy idén is a mezőny hátsó fertálya lesz a fő vadászterülete.

„A személyes célom annyi, hogy versenyzőként tovább fejlődjek. Szerintem nem lenne reális ebben a pillanatban számszerű célokat kitűzni, mint a Q3-as részvétel vagy a pontszerzés. Szeretnék úgy végezni a hétvégékkel, hogy azt érzem, én és a csapat is mindent kihoztunk belőle. De hogy ez mire lesz elég, az már más kérdés” - vont vállat a brit.

A 23 éves versenyző elmondta, legjobban a naptárba tavaly a rendkívüli helyzet miatt bekerült, és idénre is megtartott imolai és a portimaói versenyt várja 2021-ben, még ha előbbiről kellemetlen emlékei is vannak, hiszen az Emilia-Romagna-i Nagydíjon a biztonsági autó mögött elkövetett hibája miatt esett el a pontszerzés lehetőségétől. Az említett két futamra nem is kell sokat várni, hiszen idén a naptár második és harmadik állomása lesznek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: