DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez súghat a Hondának a Mercedesről

A mexikói nyolc évet versenyzett Mercedes-erőforrásokkal, most azonban a Hondáért küzd. Ismerhet olyan fontos apróságokat a német gyártó motorjáról, ami a japánok segítségére lehet.

Bár sosem volt a gyári istálló tagja, 2013 óta (akkor még a McLaren-Mercedesszel) folyamatosan a német gyártó motorjaival versenyzett Sergio Perez, a hibridérában nem is dolgozott az autójában más eddig, csak Mercedes. A németek főnöke úgy véli, ez segítségére lehet a japán riválisnak, mivel a tapasztalt mexikói pilóta már kiválóan ismeri a motorbeállításokat és súghat ezzel jelenlegi mérnökeinek.

„Rendelkezik jó néhány belsős információval arról, hogyan is működik a Mercedes-erőforrás. Annyi évet versenyzett már Sergio ezekkel az egységekkel, hogy remekül ismeri a teljesítményének határait, illetve a különböző motorbeállítási módokat” – mondta el véleményét Toto Wolff a Sky Germany hasábjain.

„Egész biztos, hogy ezeket az extra információkat megosztja a Hondával. Igaz, hogy egy olyan pilóta, akit csak az évad legvégén szerződtettek az istállóhoz, nem igazán tudott már hatással lenni az idei évre tervezett Honda-erőforrás elkészítésére, de arról rengeteg új információval szolgálhat, hogy lehet a legoptimálisabban finomhangolni az egységeket és sok újat tudhat az energia leghatékonyabb elosztásáról is.”

A Honda-motor tervezésébe már nemigen lehetett beleszólása, de a finomhangolásnál sokat érhet Perez tudása a Mercedesről


„Összességében Sergio tökéletesen ismeri a Mercedes-erőforrást és ez kétségtelenül érdekes plusz információ lesz a Honda számára. De nem csak a motort illetően értékes Perez a Red Bull számára. Segítségével Max Verstappennel olyan ütős párost alkothatnak, ami komoly fenyegetést jelent a Mercedesnek a világbajnoki címek szempontjából.”

„Max Verstappen lehet a legkomolyabb veszély Lewis Hamiltonra az egyéni cím szempontjából, de Sergio Perez pedig van annyira jó pilóta, hogy értékes pontszerzéseivel a konstruktőri címünk is veszélybe kerül. Nem kérdés, hogy idén is a Red Bull az első számú ellenfelünk.”

„Nem tudhatjuk még, hogy a Ferrari mennyire képes idén felzárkózni, de rajtuk kívül is három-négy istállót tudnék említeni, amelyek még ha a győzelmek sorsába talán nem is szólhatnak bele, a dobogós helyekre mindenképpen esélyesek lesznek 2021-ben is” – tette hozzá Toto Wolff.

Hát akkor, tisztelt japán mérnökök, tessék lesni Sergio Perez minden rezdülését, mert aranyat érő információk birtokában lehet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: