DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Gasly egyértelműen vezérpilótává válik

Max Verstappen mellett alárendelt szerepet játszott a fiatal francia, de a Toro Rossónál, majd később az Alpha Taurinál egyértelműen vezér volt és lesz. Az újonc japán érkezésével ez tovább erősödik.

Az energiaitalos istálló anyacsapatánál egyáltalán nem jött ki a lépés Max Verstappen mellett Pierre Gasly számára (egyébként ugyanerre a sorsra jutott utódja, Alexander Albon is), ugyanakkor 2018 és 2020 is olyan szezonok voltak, ahol többször is komoly villantásokra volt képes a tehetséges francia pilóta.

Ebben az évben még egyértelműbb lesz vezérszerepe az Alpha Taurinál, ugyanis újonc csapattársat kapott maga mellé, a japán Yuki Tsunodát. Gasly tudja, mi a dolga, jóval nagyobb felelősség nyugszik már a vállán a Monza óta futamgyőzelemmel is rendelkező, tavaly igencsak remeklő franciának.

„Természetes, hogy Yuki érkezése azt jelenti számomra, hogy jóval nagyobb lesz rajtam a felelősség az istállón belül. De készen állok, hogy a vezérpilóta szerepét betöltsem csapatomnál. Azt se felejtsük el, hogy Yuki nagyon gyors versenyző és nagy segítségünkre lesz abban, hogy a gárda minél inkább fejlődhessen” – mondta el Pierre Gasly az Alpha sajtóközleményében.

2019-ben azt hihettük, megfeneklett Pierre Gasly karrierje - azóta futamgyőzelmet is szerzett


„Jól ismerem Yukit, versenyképes tempóval rendelkezik, a Formula-2-ben is megmutatta már, mit tud, ezért is kerülhetett be a legmagasabb géposztályba. Egyelőre nincs tapasztalata az F1-ben, igyekszem segíteni neki, hogy minél előbb elkapja a fonalat. Mivel tehetséges, ezért előbb-utóbb felveszi majd a tempót, nekem pedig a csapat vezérévé kell válnom.”

2021-ben is az lebeg Pierre Gasly szeme előtt, hogy meggyőzze Helmut Markót, hogy helye van a Red Bull anyacsapatánál is. „Semmit sem változik a hozzáállásom, minden nagydíjhétvégén ugyanolyan keményen dolgozom, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki az autóból és a legjobb eredményt érjem el minden versenyen. Azt gondolom, a tavalyi év volt a legjobb a csapat életében, ami az elvégzett munkát illeti. Figyelemre méltó, milyen remekül fejlesztettünk év közben, ez pedig a teljesítményünkön is meglátszott. Igyekszem ugyanezt az utat járni, de még egy kicsivel jobban vezetni, mint tavaly” – tekintett előre Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: