DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Schumachert a Covid is jelentősen hátráltatja

Idén mutatkozik be a Formula-1-be a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Micknek azonban több komoly nehézséggel is szembe kell néznie, köztük a koronavírussal. De mindent megtesz.

A Formula-2-es sorozat tavalyi bajnoka a Skynak adott interjúban ismertette az átlagosnál sokkal bonyolultabb felkészülését, amibe nem kis mértékben avatkozott be a Covid-járvány. Már az utazásokkal is meggyűlik a baja a fiatal németnek.

„A koronavírus-helyzet miatt az edzésmunkán kívül túl sokat sajnos nem tudtam eddig tenni a felkészülés érdekében. Ameddig ez a helyzet fennáll, kizárólag a fizikai felkészülésre összpontosítok. Ilyen téren kiválóan jól és teljesen késznek érzem magam a rajtra. Sajnos azonban eleddig még mindig nem tudtam elutazni Angliába a csapatomhoz, ami egy normál évadban egészen biztos, hogy már többször is megtörtént volna. Azt remélem, hogy a következő napokban végre lehetőség nyílik arra, hogy tényleg odautazzak az istállóhoz a központba” – fejtette ki véleményét Mick Schumacher, akinek bemutatkozását nagyon sokan várják már.

Még szoknunk kell az M. Schumacher feliratot egy F1-es autó oldalán


„Összességében nagyon boldog vagyok a szezonkezdet előtt. Minimálisan sikerült már összecsiszolódni Zoom-konferenciák segítségével a mérnökökkel, a következő napokban is ezt folytatjuk. Egyelőre nem volt meg a lehetőségem, hogy a helyszínen is együtt dolgozhassak a csapatommal, mert szívem szerint egyértelműen így tennék. De ehhez még legalább néhány napot biztosan várnunk kell.”

Egyéb pozitívum? „Günther Steiner, a csapatfőnök. A vele való kapcsolatom már most nagyon intenzív, ez nem kérdés. Fontos, hogy a szezonkezdet előtt is nagyon sokat kommunikáljunk és a lehető legjobban összerakjuk a mozaikot. Egyenes, közvetlen ember, ez nálam óriási előny. A legkönnyebb és messze a legjobb mód a kapcsolattartásban, ha így viselkedünk és így érhetjük el, hogy leginkább kihozzuk a maximumot, nagyon egy rugóra jár az agyunk” – tette hozzá Mick Schumacher.

Ti mit vártok Mick Schumacher bemutatkozó évében és összességében a „kis Schumacher” pályafutásától a Formula-1-ben?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: