DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Schumacher karrierje zsákutcába is kerülhet

Bár a kezdeteknél rengetegen kételkedtek tehetségében, az utóbbi három évben kétszer bajnokként zárta aktuális versenysorozatát. A Formula-1-ben azonban nehéz lesz a német dolga.

Igaz, ő maga másként vélekedik erről, eddig azt vehettük észre Mick Schumacher pályafutásában, hogy amint bekerül egy új versenysorozatba, ott az első évben nem igazán teljesít jól, ám a második évad derekán magára talál és egy csapásra sokkal jobb eredményeket produkál, mint korábban bármikor.

A Formula-1-ben extrán nehéz dolga lesz 2021-ben, egyrészt a legfelső kategóriában nehéz kiemelkedni úgy, hogy ráadásul várhatóan az egyik leggyengébb technika lesz alatta. Michael Schumacher örökségét sem lesz könnyű a vállán cipelnie. Nem mindenkinek lehet olyan a debütálása, mint például Lewis Hamiltoné, vagy Max Verstappené, a fiatal némettől a legtöbben nem is várnak sokat bemutatkozó évében.

Közéjük tartozik a korábbi holland F1-es versenyző, Jan Lammers is. „Mick, amikor bekerül egy új helyre, általában lassabb a kezdése, mint azt várhatnánk. Nem számítok olyan debütálásra, mint például Max Verstappentől. Verstappen azon ritka példák egyike, aki beült az autóba és körülbelül a negyedik körétől már teljesen ott volt a szeren. Azonnal berobbant a Formula-1-be, az első perctől remekül teljesített” – mondta el véleményét Lammers a Motorsport.com szakoldalnak.

Rajongói remélhetik, a Haas csak ugródeszka és nem húzza a mélybe Mick Schumachert


„Mickkel más a helyzet. Ugyanakkor, végül simán odaérhet az élmenők közé, valamit biztosan jól csinál, különben nem nyer csak úgy véletlenül az ember Formula-3-as és Formula-2-es bajnoki címet. De azt ne várjuk tőle, hogy már bemutatkozó futamától kezdve meggyőzően gyors lesz.”

Ebben bizony a Haas is hátrányára lesz, mivel szintén újonc csapattárs a legfiatalabb, tavaly feltűnően alulteljesítő istállónál, kevés lesz a fogódzó. „Nehéz lesz ráéreznie és sokat tanulnia a Formula-1-ről, amikor eleve olyan csapatnál van valaki, ahol keveset tudnak neki nyújtani, nem lesz egyszerű dolga” – tette hozzá a holland.

Csak remélheti Schumacher, hogy emiatt nem kerül esetleg zsákutcába teljes pályafutása.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: