DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Téved a Mercedes, ha pótolhatónak gondolja Lewist”

A korábbi F1-es csapatvezető szerint tagadhatatlan, hogy Hamilton a legjobb autóban ül, de alábecsülné őt a Mercedes, ha azt hinnék, bárki mással is ugyanilyen sikeresek lennének.

Már február elejét írunk, és még mindig húzódnak a tárgyalások Lewis Hamilton és a Mercedes között a szerződéshosszabbítás kapcsán – legalábbis egyelőre nem történt bejelentés azok lezárultáról. Egyes értesülések szerint az anyagiak állnak a háttérben, míg Toto Wolff csapatfőnök rendre azt hangsúlyozza, hogy szimplán csak nem volt lehetőségük leülni – igaz, legutóbb már ő is „ügyvédek felé küldött csavart labdákról beszélt”.

hamilton-mercedes-abudhabi-2020



A mindig szókimondó korábbi csapatvezető, Eddie Jordan néhány hete úgy fogalmazott, hogy ő ajtót mutatna a túl sokat kérő Hamiltonnak a Mercedes helyében. Érdekes módon most viszont már arról beszélt a This Sporting Life podcastban, hogy hibát követne el az alakulat, ha alábecsülné a hétszeres világbajnok brit érdemeit a sikerekben:

„Lewis Hamilton az ékszer a koronán. Ő az, akit minden tv-csatorna meg akar interjúvolni. A Mercedes talán azt mondja, hogy ez nagyban az autónak köszönhető, mert kiváló lehetőséget adtak neki arra, hogy világbajnok legyen, hiszen övék a legjobb autó. Ez vitán felül áll. Viszont ha azt gondolják, hogy pótolhatják Lewis Hamiltont egy másik pilótával, és ugyanolyan sikeresek lesznek, akkor szerintem tévednek. Márpedig egy biztos: a Mercedes és Toto Wolff nem lesz könnyen becsapható. Ő egy nagyon okos srác. Pontosan ismeri Lewis Hamilton értékét, ezért szerintem le fognak ülni és jó megoldást fognak találni, mert az F1 világának szüksége van Lewis Hamiltonra.”

Jordan a fentiek ellenére úgy nyilatkozott a BBC Scotlandnek, hogy problémát jelent az F1 számára az Ezüst Nyilak dominanciája – igaz, szerinte ezért nem lehet hibáztatni őket:

„Nehéz helyzetben van a sport, hiszen senki sem mutogathat ujjal a Mercedesre. Jobb munkát végeznek, mint bárki más. A Racing Point nyert egy futamot tavaly, az lenyűgöző volt Sergio Pereztől, Max Verstappen pedig megnyerte az utolsó versenyt a Red Bull-lal, de nem szabad, hogy ez összezavarja az embereket és azt higgyék, hogy nyitottabb lesz a harc. A Mercedesnél dolgoznak a legjobb emberek, övék a legjobb motor, szóval hogyan ne ők nyernék a bajnokságot? Ez egy probléma szerintem. Nehéz megfelelő szponzorokat találni így, s ezért nem tudsz ezzel versenyezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: