DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtó: Hamilton marad, vegyük készpénznek

A korábbi információkkal ellentétben most úgy fest, hogy nincs semmi kérdés, Lewis Hamilton marad a Mercedes F1-es pilótája 2021-re is, George Russellnek pedig a Williams jut.

Korábban éppen a Formula1News.co.uk írta meg, hogy forrásai szerint reális esély van arra, hogy George Russell váltja Lewis Hamiltont a Mercedesnél 2021-re, azonban a portál most másik forrásra hivatkozva ennek éppen az ellenkezőjéről számolt be. Mint ahogy a portál írja: egy forrásuk a Mercedes Formula-1-es csapatán belülről azt mondja, hogy minden olyan hír, mely szerint Hamilton nem marad az istállónál, az nem fedi a valóságot.

00120037_338_1



A forrás szerint "nincs semmilyen indok arra, hogy ne Hamilton és Valtteri Bottas vezesse az autókat ebben a szezonban, úgyhogy ezt akár nyugodtan vehetjük készpénznek is. Ettől függetlenül Hamilton szerződését még mindig nem jelentették be, a hírek szerint a fizetése körül van némi vita - január végén azért mindenesetre szokatlan, hogy nincs erről bejelentés az aktuális évvel kapcsolatban.

Közben Toto Wolff, a csapat vezetője azt mondta a Motorsportnak, hogy csavart labdákat kaptak az ügyvédek és jogászok, ezért nem véglegesítették még a szerződést, az viszont nem kérdés, hogy megoldódnak ezek a problémák és Hamilton marad a csapatnál.

"Az ügyvédek keményen dolgoznak rajta, de mi nem könnyítjük meg a dolgukat - ő (Hamilton) jelenleg Amerikában van, én pedig itthon, Zoomon keresztül tárgyalunk, de valamikor majd véglegesítjük a dolgot. Így mennek a tárgyalások, ez normális, mindenki más szemszögből közelít - jó a kapcsolatunk, sok sikert értünk el együtt, ezt is akarjuk folytatni. Viszont néha részletesen kell beszélni bizonyos dolgokról, ez pedig időt emészt fel. Viszont legkésőbb Bahrein előtt valamikor valamit alá kell írni" - mondta Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: