DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Russell megmutatta, hogy Max jobb Lewisnál”

Christian Horner szerint Russell szahíri produkciója bebizonyította, hogy a Mercedesben alapból jól lehet teljesíteni, míg Verstappen Red Bulljába ülve aligha tudná bárki is hozni a holland szintjét.

A legtöbben Lewis Hamiltont és Max Verstappent tartják a jelenlegi Formula-1-es mezőny két legjobb versenyzőjének, ám arról már megoszlanak a vélemények, hogy vajon azonos autóban ki lenne a jobb. Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője aligha nevezhető elfogulatlannak ebben a kérdésben, de szerinte a kérdés eldőlt akkor, amikor George Russell a Szahíri Nagydíjon a koronavírusos Hamilton helyére beugorva egyből kis híján futamot tudott nyerni a Mercedesszel.

verstappen-hamilton-redbull-1



„Szerintem ő a legjobb, és George Russell teljesítménye a Mercedesnél megerősítette ezt számomra” – mondta Verstappenről a főnöke a RacingNews365-nek. „Max és Lewis emelkednek ki az én szememben, de bár nyilván nem tekinthetünk el attól, amit Hamilton elért, egyértelműen egy jó csomag áll a rendelkezésére. Eközben Maxnek többet kell kihoznia az autójából.”

„A Mercedesnél egy williamses pilóta egyből az első sorba kvalifikálta magát, és Russell majdnem meg is nyerte a futamot. Ugyanakkor ha a Red Bullnál valakinek bele kellene ülnie Max autójába, mert mondjuk elkapja a koronavírust, akkor senki nem tudná hozni a szintjét” – vélekedett Horner, aki azt is elmondta, melyek a holland fő erősségei:

„Elképesztő, amit a versenyen nyújt, ahogy a gumikezelése is. Max jobbá vált a verseny „olvasásában”, a csapatnak adott visszajelzések terén, de abban is, ahogy a csalódásokat kezeli. Sokkal érettebbé vált ezeken a területeken” – fogalmazott a Red Bull csapatfőnöke, hozzátéve, hogy szerinte Verstappen még nem is érte el a teljesítménye csúcsát.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: