DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Idén sem számít normális szezonra az FIA elnöke

Bár az F1 szeretne visszatérni a megszokott kerékvágásba az idény lebonyolítását illetően, Jean Todt úgy véli: az év első felének menetrendjében még biztosan éreztetni fogja a hatását a járvány.

A koronavírus-járvány miatt felforgatott 2020-as szezon után, amely során több helyszínen dupla fordulót rendeztek, valamint bekerült a versenynaptárba néhány teljesen új vagy visszatérő pálya is, a Formula-1 szervezőinek feltett célja, hogy 2021-ben már a normálishoz közelítő menetrend szerint bonyolítsák le az idényt. Csakhogy egyre több helyről érkezik a híresztelés, miszerint rövidesen kénytelenek lesznek elhalasztani az első állomásnak tervezett Ausztrál Nagydíjat, s így Bahrein léphet elő évadnyitóvá.

todt-f1-dppi



Jean Todt, az FIA elnöke ugyan a melbourne-i halasztást nem erősítette meg, de a Motorsport.com hasábjain kifejtette: arra számít, hogy még idén is jelentősen bele kell nyúlni az eredeti naptárba, és nem is csak az F1-ben:

„Sajnos nincs még ennek vége. Ez nem úgy, hogy vége a szezonnak, és utána tiszta lappal kezdhetünk. Továbbra is lesz karantén, lezárás, hiszen a vírus itt van. Van előrelépés: várjuk a vakcinát, ami jó hír a népességnek és a bolygónak. De biztos vagyok benne, hogy a következő napokban számos hírt hallunk esetleges naptárváltoztatásokról, nem is csak a Formula-1 kapcsán. Még ha szeretnénk is visszatérni a normálishoz, véleményem szerint az év első fele nem olyan lesz, mint azt egy megszokott szezonban láthatnánk.”

Todt ugyanakkor kiemelte, hogy Chasey Carey és a Formula-1 egyéb vezetőinek munkáját dicséri, hogy minimális fertőzöttszámmal vészelték át a pandémiát, valamint az is, hogy sikerült összerakni a fentebb említett módon egy 17 fordulós szezont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: