DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Nem kell megvédenem Valtterit

A hétszeres F1-es világbajnok úgy érzi, sem neki, sem magának Bottasnak nem kell megvédenie a finn 2020-as teljesítményét, hiszen a szoros időmérők bizonyítják, mennyire jó munkát végzett.

Negyedik idényét töltötte Lewis Hamilton csapattársaként a Mercedesnél Valtteri Bottas, a finn azonban ismét vereséget szenvedett a brittől: miközben utóbbi tizenegy győzelmet szerzett és bezsebelte karrierje hetedik vb-címét, addig ő mindössze két futamot tudott megnyerni. Az időmérőkön valamelyest jobb a mérleg, hiszen ötször szerzett pole-t Hamilton tíz rajtelsősége mellett, Bottas ennek ellenére úgy érzi, a versenyeken is előrelépett – igaz, a vb-ezüsttel így sem elégedett.

hamilton-bottas-mercedes-abudhabi-1



Sok kritika érte a finnt a teljesítménye miatt, amikor azonban Hamiltont arról kérdezte a Motorsport.com szakoldal, hogy miképp értékelné kollégája 2020-as produkcióját, a 35 éves pilóta így felelt:

„Nem hiszem, hogy Valtterinek meg kellene védenie a teljesítményét, és úgy érzem, nekem sem kell. Úgy gondolom, továbbra is keményen dolgozik, és főleg idén voltak nagyon-nagyon szoros időmérő edzéseink. Ahogy korábban már elmondtam, sosem egyszerű, ha erős csapattársad van. Folyamatos a harc köztetek az év során mentálisan és érzelmi téren egyaránt.”

Hamilton kitért a Bottasszal való munkakapcsolatára is: „Ami nagyszerű bennünk, hogy a pályán keményen harcolunk, de amikor pályán kívül vagyunk, úriemberekként tudunk együtt dolgozni, és ez szerintem kiválóan megmutatja, milyen személyiség is ő. Tudom, hogy jövőre további lépéseket fog megtenni előre, így nekem is ki kell találnom, hogyan találhatok még sebességet.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: