DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Nem lehetek elégedett a második hellyel

A világbajnoki ezüstérmesként záró finn ugyan örül, hogy ismét részese lehetett a Mercedes konstruktőri diadalának, de egyéniben is szeretné egyszer a legnagyobb trófeát hazavinni.

Az Abu Dhabi Nagydíjon elért második helye révén Valtteri Bottas bebiztosította, hogy Max Verstappen futamgyőzelme ellenére is övé legyen – zsinórban második évben – az egyéni világbajnoki összetett ezüstérme. A finn mindössze kilenc ponttal előzte meg a Red Bull-os hollandot, csapaton belül viszont jócskán, konkrétan 124 egységgel elmaradt a hetedik címét bezsebelő Lewis Hamiltontól, ráadásul csupán két győzelmet aratott a brit 11-ével szemben.

bottas-mercedes-abudhabi



Amikor a szezonzárót követő sajtótájékoztatón – amelyen online formában a Formula.hu is jelen volt – arról kérdezték, hogy mennyire elégedett a tabella második helyével, Bottas inkább a Mercedes konstruktőri sikerében való részvételét emelte ki (noha matematikailag ahhoz Hamilton pontjai is elegendők lettek volna):

„Versenyzőként ha a szezon egészét tekintve a legjobb csapatnak vagy a tagja, akkor nem lehetsz elégedett a második hellyel. De az is valami, hogy hozzájárulhattam a csapat sikereihez: zsinórban negyedszer lettünk konstruktőri világbajnokok úgy, hogy itt vagyok a csapatban, összességében pedig sorozatban ez volt a hetedik alkalom. Nyilván jobb, mint harmadiknak lenni. Gondolom, kapok majd egy kisebb trófeát, és biztos vagyok benne, hogy őszen és idősen majd boldogan tekintek vissza arra, hogy ’igen, második voltam’. De remélhetőleg egy napon majd kapok egy nagyobb trófeát is.”

Bottas csapatfőnöke, Toto Wolff ugyanakkor elismerően beszélt a finn versenyző hozzáállásáról, melynek köszönhetően a peches hétvégék után erős formában tudta zárni az idényt: „Volt két-három nehéz hétvégéje, de utána felállt a padlóról. Nagyon jó versenyt futott Abu Dhabiban, és szerintem olyan potenciált aknázott ki, amely még a szezon végén is összegyűjtött, miután eldőltek a bajnok címek. Úgy vélem, ez egy harcos mentalitása.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: