DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Renault erős fejlődése Ricciardónak köszönhető?

Fernando Alonso örülhet annak, amit idén láthatott a francia gyári istállótól, mivel az évek óta tartó vergődést végre egy fejlődési ív váltotta fel. A gárda Daniel Ricciardónak köszön mindent.

Többszörös futamgyőztesként érkezett a Renault-hoz tavaly év elején az ausztrál, de a tavalyi év szinte csak a csalódásokról szólt, a francia istálló az előző évekhez képest még alul is teljesített. Saját motorjával verte meg a McLaren (ahova egyébként Ricciardo távozni fog), ami egyébként idén is többségében így történik, de az elmúlt évekhez képest egyértelműen látható, hogy szintet lépett a Renault, még úgy is, hogy a győzelemért továbbra sem lehetnek harcban.

Két év után távozik a vezérpilóta, Daniel Ricciardo a franciáktól, a jövőre igen ütőképesnek ígérkező McLaren-Mercedeshez megy, helyére pedig Fernando Alonso érkezik. 2019-hez képest sokkal erősebbnek mutatkozik a sárga-fekete istálló, ezt pedig a csapatnál egyértelműen az ausztrál versenyző számlájára írják.



 

A csapatfőnök ódákat zeng Ricciardóról, a vezérről

„Daniel elsősorban versenyzőként tett hozzá sokat a teljesítményünkhöz, különösen az idei szezonban. Kétség sem férhet ahhoz, hogy a csapat idén rengeteget fejlődött és ezt leginkább Danielnek szeretnénk megköszönni, aki igazi vezérként a gárda élére állt, a mérnökökkel és a szerelőkkel együtt kiváló munkát végzett” – ismerte el Ricciardo érdemeit Cyril Abiteboul csapatvezető a Grandprix247.com hasábjain.

„Ő egy igazi nagykövet, képes bármilyen csapatnak vezére lenni. Az ő visszajelzései és javaslatai komoly szerepet kaptak abban, hogy az idei évre a változtatásaink beváltak a tavalyi, meglehetősen csalódást keltő szezont követően. Ricciardo nagy hatással volt mindenre a csapaton belül és komoly részben neki köszönhető, hogy sokkal előrébb járunk, mint például 2,5 évvel ezelőtt, amikor megállapodtunk az együttműködésről. Őszinte leszek, ebből a szempontból teljes mértékben kifizetődött, hogy idehoztuk. A fejlődésünket látva hiszek abban, hogy a jövő évben a jelenleginél is erősebbek és versenyképesebbek leszünk” – tette hozzá a francia szakember.

Vajon Fernando Alonso mégis egészen jó autóba ülhet bele már 2021-ben is? A kétszeres világbajnok spanyol vezérletével képes lehet sokkal magasabb csúcsokat is meghódítani a jövőre már Alpine F1 Team néven induló istálló?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: