DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo egy utolsó nagy dobásra készül

Az ausztrál pilóta tűzijátékkal távozna a Renault-tól, amely csapatnál ez lesz az utolsó F1-es futama. Erre a gárda mindkét versenyzője szerint alkalmas az autó.

Felemás eredményekkel, de összességében elégedetten zárta a 2020-as Formula-1-es szezon utolsó versenyhétvégéjének pénteki napját Daniel Ricciardo. A Renault-tól év végén távozó ausztrál az első, helyi idő szerint késő délután megrendezett edzésen műszaki hiba miatt mindössze három installációs kört tudott teljesíteni. Ezen este 29 körrel és egy kilencedik helyezéssel szépített.

 ric-potre-20201



"Ha ki kell hagynom egy edzést Abu Dhabiban, akkor a legjobb, ha az elsőről hiányzik, mivel annak időpontja a szombati időmérővel és a vasárnapi futammal sincs egy sávban" - nyilatkozta az edzéseket követően. "Az esti menet egészen jól alakult számunkra, azonnal elkaptuk a fonalat. Az autó nagyrészt jónak érződött, sok kört teljesítettem vele. Néhány módosítással jók lehetünk holnap. Az időmérő itt fontos szerepet játszik, és mivel ez az utolsó alkalmam a csapattal, így tűzijátékkal akarok távozni."

A Renault két pilótája közül az ausztrál csapattársa, Esteban Ocon volt ma a szorgalmasabb, aki 63 kör megtételével egy harmadik és egy hatodik helyezést ért el a rangsorolásban. "A rövid etapjaink ígéretesek, de az összképen még dolgoznunk kell, mert a hosszú etapok még hagynak maguk után kívánnivalót. Ettől eltekintve erősnek tűnünk, de ismét nagyon szoros lesz odakint. Érdekes lesz az időmérő, amin mindent ki kell hoznunk az autóból. Én készen állok" - tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: